4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Varto'da 6 köye ulaşılamıyor

Muş'un Varto ilçesinde 10 günden beri yolu ulaşıma kapalı olan 6 köye ulaşmak için yol açma çalışmaları aralıksız sürdürüyor.

Varto ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle yüksek kesimlerde bulunan 6 köye ulaşmak için yol açma çalışmaları devam ediyor. Kar kalınlığının fazla olması sebebiyle greyder ve kepçelerin kullanılamadığı Ünaldı, Gazeldere, Alabalık, Gölyayla, Yarlısu ve Kartaldere köylerinin yolları dozerlerle açılmaya çalışılıyor. İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Varto Şantiye Şefliği tarafından vardiyalı olarak sürdürülen yol açma çalışmalarının yer yer 3-4 metreye varan kar kalınlığı sebebiyle güçlükle sürdürüldüğü belirtildi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Varto Şantiye Şefi Suphi Papağan, yüksek kesimlerdeki köylerin ulaşımını sağlamak için çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü söyledi.

16 personel ve iki dozerle yol açma çalışmalarını vardiyalı olarak sürdürdüklerini söyleyen Papağan, "Yaklaşık 10 gün önce etkili olan kar yağışı ilçemize bağlı 93 köyün ve mezralarının tamamının yolunu ulaşıma kaptı. İlçeye yakın olan köylerin yolları kısa süre içerisinde açtık. Ancak yüksek kesimlerde bulunan köylerde çok fazla kar yağdığı için de yol açma çalışmaları zorlaştı. Şu anda yolu kapalı olan altı köyümüzün ulaşımını sağlamaya çalışıyoruz. Yer yer 3-4 metreyi bulan kar kalınlığı sebebiyle greyder ve kepçeler çalışamadığından ötürü dozerlerle karla mücadele çalışması yapıyoruz. Farklı güzergahlarda bulunan altı köyümüzün yol ağı toplam 25 kilometredir. Bu köylerin tamamının yolunu üç gün içerisinde ulaşıma açmayı planlıyoruz" dedi.

Dozer operatörü Sırrı Güler ise beş gündür Ünaldı köyünde yol açma çalışması yaptığını belirterek, "Kar kalınlığı çok fazla olması sebebiyle hızlı ilerleme şansımız yok. Günde ancak bir kilometre yol açabiliyoruz. Kar oldukça fazla. Ama her şeye rağmen kısa sürede köylerimizin ulaşımını sağlamak zorundayız" dedi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Sönmez Turgut ise ekiplerin yol açma çalışmalarını kesintisiz sürdürüldüğünü belirterek, karla mücadele çalışmalarını kış mevsiminin başından itibaren aksaksız devam ettiğini söyledi. Yüksek kesimlerde kar kalınlığının fazla olduğunu ifade eden Turgut, mart ayına girilmesine rağmen karla mücadelenin yoğun bir biçimde sürdürüldüğünü söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Mart 2009 Pazar 11:22:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?