3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Varto'da domuz gribi paniği!

VARTO'DA 3 KİŞİDE DOMUZ GRİBİ VİRÜSÜ TESPİT EDİLDİ

Muş'un Varto ilçesinde gribal enfeksiyondan dolayı hastaneye müracaat eden 3 kişide domuz gribi virüsü tespit edildiği bildirildi.

Konuyla ilgili makamında açıklamalarda bulunan Muş Sağlık Müdürü Dr. Kenan Akpolat, Varto'da görülen vakaların yanı sıra 8 şüpheli vakanın da bulunduğunu söyledi. Dr. Akpolat, hastaların tedavilerinin sürdüğünü, sağlık durumlarının iyi olduğunu kaydetti. Havaların soğumasıyla birlikte vakalarda artış beklediklerini de vurgulayan Dr. Kenan Akpolat, vatandaşların dikkat etmesi gerektiğini belirtti. Okullarda eğitim çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Dr. Akpolat; "Muş'ta havaların soğuması nedeniyle üst solunum yolu enfeksiyonu, gribal enfeksiyonlarda bir artış mevcuttur. Gribal enfeksiyonlardan alınan numunelerde Varto bölgesinde 3 tane H1N1 virüsü tespit edilmiştir. Muş Devlet Hastanesi'nde 3 tane, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde 2 tane ve Varto Devlet Hastanesi'nde 3 tane şüpheli vakamız mevcuttur. Bunların tedavileri devam etmektedir. Herhangi ağır bir vakamız söz konusu değildir. Havaların soğumasıyla birlikte bu tür vakaların daha fazla olması beklenmektedir. Okullarımızda eğitim taramaları yapılmaktadır. Özellikle hasta olanların evde istirahatları sağlanmaktadır. Hijyen kurallarına öğrencilerin dikkat etmeleri lazım. İnşallah daha rahat bir ortamda bu hastalığı atlatırız" dedi.

1 Nolu Sağlık Ocağı'nı Domuz Gribi vakaları için gece 24:00'e kadar açık tutacaklarını kaydeden Sağlık Müdürü Dr. Kenan Akpolat; "Hastanelerimizde grip poliklinik odaları düzenledik. Bu tür hastaların diğer hastaların arasında karışmamaları için bu polikliniklere gitmesi gerekir. Muş Devlet Hastanemizin arka tarafında bulunan 1 Nolu Sağlık Ocağı'nı bugünden itibaren gece 24:00'a kadar açık tutacağız. Bu tür şikayeti olan hastalarımızın oraya gitmesini istiyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2009 Çarşamba 13:51:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kayıpmelek IP: 188.58.224.xxx Tarih : 19.11.2009 21:27:57

2006 da deli dana,2007 de kene ısırması,2008 de kuş gribi,2009 da domuz gribi,2010 da hayvanat bahçesi allah rahmet eylesin.hayatımızda domuz görmedik ama domuz gribi oluyoruz ne iş anlamadım...