4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Varto'da DTP'li gençler eylem yaptı

Muş'un Varto ilçesinde bir grup Demokratik Toplum Partili (DTP) genç, son günlerde partilerine yönelik yapılan gözaltıları kınamak amacıyla bir oturma eylemi gerçekleştirdi.

DTP Gençlik Kolları üyesi olduğu belirtilen bir grup genç, parti binası önünden Eski Belediye İş Hanı'na kadar yürüdü. Burada gençler adına bir basın açıklaması yapan Yalçın Peker, DTP'nin başarılarını hazmedemeyenler nedeniyle bu gözaltıların yapıldığını iddia etti.

DTP'nin barış ve kardeşliği savunduğu için böyle bir baskı altında kaldığını ifade eden Peker "Bunları istemek suçsa biz de bu suçu işleyerek kendimizi ihbar ediyoruz. Barışı kardeşliği istedikse de onlar karşı çıktılar. Ama yılmadan barışı, kardeşliği savunacağız. Bunun için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Buradan yetkililere sesleniyoruz. Gözaltında bulunan arkadaşlarımızı serbest bırakın, aksi takdirde Kürt halkı bu baskıları, gözaltıları kabullenmez" dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından gençler 5 dakikalık bir oturma eylemi gerçekleştirdikten sonra sessizce dağıldılar.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2009 Cuma 20:48:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Bahtiyar EroL IP: 88.224.185.xxx Tarih : 29.04.2009 11:12:11

GENÇLER BU KONUDA HAKLI DAİMA ARKANİZDAYİZ BU YOLDA BUNDAN SONRA HEP BERABER YÜRÜYELİM AKP NİN BU ÇİRKİN ÇAG DIŞI OYUNLARINA KANMIYALIM BENDE YEREL SEÇİMDE A.BARİ HANA OY VERDİM AMA AKP Lİ DEGİLİM SİZİNLEYİZ