4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Varto'da kanser semineri

Muş'un Varto ilçesinde Merkez Sağlık Ocağı Başhekimliği tarafından Kanser Haftası nedeniyle seminerler verildi.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'ndeki kursiyerlere, Merkez Yatılı İlköğretim Bölge Okulu ve Varto Çok Programlı Lise öğrencilerine verilen seminerde, kanser sebepleri ve korunma yöntemleri anlatıldı. Seminerlerde konuşan Varto Merkez Sağlık Ocağı Doktoru Mehmet Hakan Gültan, kanserin tüm dünyada kardiovasküler hastalıklar dışında en sık ikinci ölüm nedeni olduğunu belirtti. Kanser nedeninin çok çeşitli olduğunu anlatan Dr. Gültan "En belirgin olanları ailesel yatkınlık, sigara, alkol,dengesiz beslenme, güneşin zararlı ışınları, kimyasal ürünler ve çevre kirliliğidir. Ailesinde meme kanseri olan kişilerde risk gurubundadır" dedi.

Dr. Gültan, "Özellikle uzun süreli geçmeyen öksürük, tuvalet alışkanlığında ciddi değişiklik, vücudun her hangi bir yerinde meydana gelen anormal kanamalarda, karın ağrısı, ele gelen kitle, vücutta gözle görülür şişlikler, büyüyen kıllanan ve sınırları bozulmuş ağrılı, kaşıntılı benler kanser habercisi olabilir. Tüm bu semptomlardan her hangi birini taşıyan kişi mutlaka doktora baş vurmalıdır" diye konuştu.

Ebe Şenay İncesu de Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'ndeki kursiyerlere, meme kanseriyle ilgili olarak slayt gösterimi ile açıklamalar yaptı, katılımcıların sorularını cevaplandırdı.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2009 Çarşamba 19:31:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?