3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Varto'da kırsal kalkınma toplantısı

Muş'un Varto İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından köy ve mahalle muhtarlarına yönelik Kırsal Kalkınma Projesi bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Muş Tarım İl Müdürlüğü Destekleme Şube Müdürü Bülent Korkmaz, proje çerçevesinde çiftçilere yüzde 50 oranında hibe desteğinde bulunduklarını söyledi.

Çiftçilerin donanım alımları konusunda ilçe teşkilatı aracılığı ile kendilerine ulaşmasını isteyen Korkmaz mera ve küpeleme konularına da değinerek "Meralara çok erken hayvan bırakıldığı zaman yeterli yem bitkileri temin edilemez. Erken otlatmada hayvanlar meralara zarar vermektedir. Ayrıca, üreticilerin 6 aydan büyük, küçük ve büyükbaş hayvanlar mutlaka küpe taktırmalıdır. Aksi durumda hayvanlarını sevk edemezler.

Slayt gösterileri ile devam eden ve Muş Tarım İl Müdürlüğü'nden Ziraat Mühendisi Selçuk Kılıç, Peyzaj Mimarı Eşref Süne, İlçe Tarım Müdürü Fuat Ay, İlçe Tarım Müdürlüğü çalışanları ile köy ve mahalle muhtarlarının katıldığı toplantı, karşılıklı soru ve cevapla sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 17:14:41
Güncelleme :15 Nisan 2009 Çarşamba 17:15:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?