3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Varto'da kurtuluş coşkusu

Muş'un Varto ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 91'inci yıldönümü düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Sabah saatlerinde hükümet konağı önünde bulunan Atatürk büstüne çelenk konulmasıyla başlanılan programa, İlçe Kaymakamı Mehmet Yıldız, Belediye Başkanı Nurgül Özer, Jandarma Bölük Komutan Vekili Komando Jandarma Üsteğmen Haydar Kaya, Emniyet Müdürü Haluk Demir, kamu kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. Çelenklerin bırakılmasının ardından Belediye İş Hanı önünde düzenlenen törene katılan protokol üyeleri, ilk olarak vatandaşların kurtuluş bayramını kutladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Belediye Başkanı Nurgül Özer, 91 yıl önce işgalden kurtulmanın sevincini yaşadıklarını belirtti. Dünyadaki ölümlerin yüzyıllardır bitmek bilmediğini söyleyen Özer, hala emperyalist amaçlar için ülkelerin işgal edildiğini anlattı. Özer "Halen halklara asimilasyon ve soykırım yapılmaktadır. Etnik bir kitleye dayalı, cinsiyete ve renge dayalı her türlü milliyetçiliğin sürdüğü günümüzde baskı aracı olarak kullanılan insanları bağımlı olarak mecbur kılma çabası devam ediyor. Kin ve nefret yerine sevgiyi, düşmanlık yerine dostluğu, ötekileşme yerine hoşgörüyü, paylaşmayı ve özgürleşmeyi esas bir tarzı egemen kılalım" dedi.

Çeşitli okul öğrencilerinin okuduğu şiirler ve halk oyunları gösterisiyle devam eden tören, daha önce düzenlenen koşu yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin ardından sona erdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 31 Mart 2009 Salı 16:13:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?