3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Varto'da ninenin asansör tepkisi

Muş'un Varto İlçe Devlet Hastanesi'nde asansör olmadığı için merdiven basamaklarını inip çıkmakta zorlanan yaşlı ve hastalar soruna çözüm bulunması gerektiğini belirtiyorlar.

İlçenin Kültür Mahallesi'nde ikamet eden ve muayene için 3 katlı hastaneye gelen 85 yaşındaki Asiye Han isimli nine, kızının yardımı ile asansör olmadığı için basamakları zorla çıkıp çıktı.

Nefes nefese kalan ve aralıklarla durup dinlenmek zorunda kalan Asiye Han "Çıktığım her basamakta dinlenmek zorunda kaldım. Hastanemiz yapılınca hiç mi biz ihtiyarlar düşünülmedi. Bu hastaneye asansör yapmayı planlamamışlar. Biz ihtiyarların dışında tekerlekli sandalye ile gelebilecek hastalar için de her hangi bir şey düşünülmemiş. Biz ihtiyarlar, hastalar ve özürlüler için asansör yapılmadığı için yetkililerin bu konuya duyarlı olarak bakıp bu sorun gidermelerini istiyorum. Yetkililer elbette bir gün ihtiyar olurlar ve bizim gibi merdiven basamaklarında çıkmadıklarında o zaman benim bu tepkileri hatırlayacaklar" dedi.

Annesini muayene etmeye getirdiğini ama basamaklarda zorlandığını söyleyen Nuran Bingöltekin ise "Annem benim yanımda kalmaktadır. Yaşlı olduğu için bakımını ben yapmaktayım. Hasta olduğu için hastaneye getirdim, ama basamakları yaşlı olmasından dolayı zor çıktı. Annemin asansör tepkisi haklıdır. Hasta, yaşlı ve sakatlar da düşünülmeli" dedi.

Hastane Başhekimi Dr. Aydın Toktamış ise konuyla ilgili her hangi bir açıklama yapmak istemediğini söyledi.
 

Yayın Tarihi : 29 Nisan 2009 Çarşamba 15:19:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?