3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Vartolu esnaf zor durumda

VARTOLU ESNAFIN FAİZSİZ KREDİ TALEBİ

Muş'un Varto İlçesi Esnaf ve Sanatkarlar Odası Genel Sekreteri Ural Tepeli, yaşanan ekonomik krizden dolayı esnafın gidişatının çok kötü olduğunu ve böyle gitmesi durumunda çok sayıda esnafın işyerini kapatacağını belirtti.

Muş'un Varto ilçesinde ekonomik krize yenik düşün esnaf iş yapamaz duruma geldi. Son günlerde çok sayıda esnafın çek ve senedini ödeyemediği için işyerine kilit vurduğunu belirten Esnaf ve Sanatkarlar Odası Genel Sekreteri Ural Tepeli, yaşanan ekonomik kriz ile birlikte Varto ilçesinde de çok sayıda esnafın çek ve senedini ödeyemediğini belirtti.

Bazı esnafların toptancılardan aldığı ürünün bedelini ödeyemediği için malı geri iade etmek zorunda kaldığını anlatan Tepeli, "Özellikle ilçede tek bir bankanın şubesinin bulunmasından dolayı esnaflarımız çek, senet ve teminat işlemleri ve kredi konusunda sıkıntılar yaşıyor. Bazı esnaflarla yaptığımız görüşmelerde çok sıkıntılı bir dönemde geçtiklerini ve artık iş yapamaz duruma geldiklerini belirttiler. Özellikle kredi kullanan ve kredilerin geri ödemesini yapmayan esnaflarımızın tamamı icralık olmuş. Esnafın bu zor durumdan kurtulması için bazı önlemlerin alınması gerekir. Örneğin esnafa uzun vadeli ve faizsiz kredilerin verilerek eski borçlarının kapatılmasına yardımcı olunması gerekir" dedi.

VARTOLU ESNAFIN FAİZSİZ KREDİ TALEBİ
İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2009 Salı 17:19:05
Güncelleme :4 Kasım 2009 Çarşamba 09:42:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?