4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Vartolu öğrencinin ÖSS başarısı

Muş'un Varto ilçesinde ikamet eden ve bu yıl Malatya Akdağ Anadolu Öğretmen Lisesi'nden mezun olan Taner Baba, Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) Yabancı Dil Sınavı (YDS) İngilizce'de 386.922 puan alarak Malatya 1.'si, Türkiye 38.'si oldu.


Elde ettiği başarıyı ikamet ettiği Varto'da gazetecilerle paylaşan Taner Baba, çok mutlu olduğunu söyledi. İlçeye bağlı Kültür Mahallesi'nde ikamet ettiğini ve babasının belediyede memur olarak görev yaptığını söyleyen Taner Baba, Boğaziçi Üniversitesi'nde Mütercim Tercümanlık veya İngilizce öğretmenliği bölümünü okumak istediğini ifade etti. Liseyi yatılı olarak okumasının başarısında çok etkili olduğunu anlatan Baba, sürekli ders çalıştığını dile getirdi. Kazanmak için inanmanın şart olduğunu söyleyen Baba "Arkadaşlarıma tavsiyem hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmasınlar. Azimli bir şekilde çalıştıkları zaman elbette emeklerinin karşılıklarını alacaklardır" dedi.
Başarılı öğrencinin babası Veysi Baba ise, alınan sonuçtan çok memnun olduğunu belirterek, bunun sadece kendileri için değil Varto için bir gurur olduğunu söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2009 Perşembe 16:09:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ibrahim tepe IP: 88.226.183.xxx Tarih : 16.07.2009 23:51:05

öncelikle kardeşimizi tebrik ederim bunu bekliyorduk şaşırmadık ,varto için büyük  bir gurur yolu açık olur işallah ....başarıların devamı ....ibrahim tepe