4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Verem'e dikkat

Muş İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürlüğü, okullarda öğrencileri verem konusunda bilgilendiriyor.

Muş'ta Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürlüğü ve Verem Savaş Dispanseri Baştabipliği işbirliği ile hazırlanan 62. Verem Savaşı Eğitim ve Propaganda Haftası bilgilendirme eğitimleri başladı. Eğitim Şube Müdürü Tekin Güler'in Koordinatörlüğünde Verem Savaş Dispanseri Baştabibi Dr. Tarık Talat, Dr. Ayşe Önal ve Eğitim Hemşiresi Ayten Öztek'ten oluşan iki eğitim ekibi ile görsel eğitim teknikleri kullanılarak Fatih İlköğretim Okulu ve Anadolu Lisesinde öğrenciler verem hastalığı hakkında bilgilendirildi.

Düzenlenen konferanslarda öğrencilere sinevizyon gösterimi ile verem hakkında bilgiler aktaran Eğitim Şube Müdürü Tekin Güler, "Dünya nüfusunun yaklaşık üçte biri tüberküloz mikrobu ile enfektedir. Bu insanların yüzde 10'u yaşamlarının bir döneminde vereme yakalanacaklardır. Her yıl tahminen 8,9 milyon kişi verem hastalığına yakalanmaktadır. Veremden her yıl 1,6 milyon insan ölmektedir. Bunların çoğu Asya, Afrika ve Latin Amerika'dadır. Eski Sovyetler Birliği ülkelerinde de ölümler fazladır. Dünyada bir tek etkene bağlı tedavisinin olmasına rağmen en çok ölüme yol açan hastalıktır" dedi.
Verem Savaş Dispanseri Baştabibi Dr. Tarık Talat ve Dr. Ayşe Önal ve Eğitim Hemşiresi Ayten Öztek de verem hastalığı, korunma yöntemleri ve tedavisiyle ilgili bilgiler aktardı.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2009 Çarşamba 12:32:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?