8
Mayıs
2024
Çarşamba
MUŞ

Vergi mükelleflerine çağrı!

VARTO MAL MÜDÜRÜ'NDEN MÜKELLEFLERE ÇAĞRI

Muş'un Varto İlçe Mal Müdürlüğü, 6111 Sayılı Yasa'nın Cumhuriyet tarihinde bir ilk olduğunu ve mükelleflerin bundan yararlanmasını istedi.

Konuyla ilgili makamında İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Varto Mal Müdürü İzzet Aytekin, 6111 Sayılı Yasa ile mükellefler hakkında çıkan affın cumhuriyet tarihinde bir ilk olduğunu söyledi.

Mükelleflerin bu tarihi aftan yararlanması gerektiğinin altını çizen İzzet Aytekin, bu kanun ile vatandaşların devlete olan borçlarında büyük kolaylıklar getirildiğini kaydetti. 31 Aralık 2010 tarihine kadar beyan edilmesi gereken yıllık gelir, kurumlar katma değer, tüketim, gelir, damga vergisi gibi beyana dayalı tüm vergilerle bu tarihten önce tahakkuk eden yıllık harçlar, motorlu taşıtlar vergilerinin alacaklarının bu kanun kapsamında yeniden yapılandırıldığını ifade eden Aytekin; "Ayrıca ecrimisil, bazı idari para cezaları yüksek öğrenim ve kredi yurtlar kurumu tarafından verilen ve süresinde ödenmediği için vergi dairelerine takip için intikal ettirilen öğrenim ve katkı kredisi alacakları ve 2022 Sayılı Yasa'dan haksız ve yersiz yere maaş aldıkları tespit edilenlerin geri ödemek zorunda oldukları paralar gibi kamu alacaklarının ödenmesinde de büyük kolaylıklar getirmektedir. Mükelleflerimizin ödeme kolaylıklarından yaralanabilmeleri için borçlu oldukları vergi daireleri itibarıyla ayrı ayrı yazılı olarak müracaat etmeleri gerekmektedir. Bu müracaatlar posta yoluyla da yapılmaktadır. Matrah artırımı ve verilmemiş beyannamelerin pişmanlıkla verilebilmeleri için gerekli başvuru elektronik posta ile de yapılacaktır. Bu kolaylıklardan faydalanabilmek için mükelleflerimizin bağlı bulundukları vergi dairelerine 2 Mayıs 2011 tarihi mesai bitimine kadar başvurmaları gerekmektedir. Son başvuru tarihi yaklaşmasıyla birlikte vergi dairelerinin çok kalabalık olacağı hususu göz önünde bulundurularak iş ve zaman kaybı yaşanmaması için müracaatların son güne bırakılmayarak daha erken tarihlerde yapılması rica olunup gerekli bilgi ve broşürler Mal Müdürlüğümüzden temin edilebilir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2011 Cuma 16:01:01
Güncelleme :9 Nisan 2011 Cumartesi 15:08:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?