4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

'Vergi onur ödül töreni' yapıldı

MUŞ'TA 'VERGİ ONUR ÖDÜL TÖRENİ'

Muş Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanlığı ve İl Defterdarlığı tarafından Vergi Onur Ödül Töreni düzenlendi.

Sineport Sinema Salonları'nda düzenlenen ödül törenine, Muş Valisi Erdoğan Bektaş, Belediye Başkan Vekili Rifat Özen, Cumhuriyet Başsavcısı Feridun Süzer, Ağır Ceza Reisi İbrahim İlhan, İl Defterdarı Mehmet Öztürk, MTSO Başkanı Şihmus Sinecem, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, işadamları ve kamu kurum amirleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan MTSO Başkanı Şihmus Sinecem, Muş'un son iki yılda ihracat yapmayan tek il olmaktan çıktığını belirtti. Sinecan "2009 yılında Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine göre 6 milyon 657 bin 740 dolar ile 72. sıraya 2010 yılı Ocak ayı itibariyle de 1 milyon 674 bin 764 dolar ile 60. sıraya yükselmiştir. Umudumuz bu sıralamada, 2010 yılı sonunda daha üst sıralarda yer almasıdır. Özellikle hükümetimizin son dönemde, komşularımız ile gerçekleştirilmeye çalıştığı sıfır problemli bir dış politika ile bu rakamlar çok daha yükseklere çıkacaktır" dedi.

Verginin ülkeyi kalkındırmak ve geliştirmek için önemli olduğuna işaret eden Vali Erdoğan Bektaş ise, "İnsanoğlu almayı çok kolay öğrenir ancak, vermeyi öğrenebilmesi için yoğun bir alıştırma sürecinden geçmesi gerekmektedir. Vergi de bu anlamda verilmesi en zor şeylerden bir tanesidir. Bu çerçevede ilimizde de verme anlamında bir bilincin oluşmuş olduğunu görmek büyük bir sevinç. Tabii ki kazanmadan vermek mümkün değil. Vergi veren esnaflarımız kazanıyor ki vergilerini verebiliyorlar. Bizim de bütün çabamız, esnaflarımızın, insanlarımızın, daha çok kazanmasıdır. Vergilerin daha iyi, daha yerinde değerlendirilmesi, gelişmiş ve daha huzurlu, refah ve bolluk içerisinde insanların rahat yaşadığı bir düzen, bir dünya kurmak içindir" diye konuştu.

Program yapılan konuşmalarından ardından ödül töreni ile devam etti. Kurumlar vergisi Muş İl Birincisi 293 bin 944 TL vergi ile Genç Girişim Elektronik Temizlik Güvenlik İnşaat Yakıt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi olurken, Gelir Vergisi birincisi ile 110 bin 130 TL vergi veren Süleyman Yüce oldu. Törende ayrıca en fazla ihracat yapan firmalar ve en fazla istihdam sağlayan firmalara da MTSO tarafından onur ödülü verildi.

MUŞ'TA 'VERGİ ONUR ÖDÜL TÖRENİ'
MUŞ'TA 'VERGİ ONUR ÖDÜL TÖRENİ'
İHA
Yayın Tarihi : 1 Mart 2010 Pazartesi 12:06:04
Güncelleme :1 Mart 2010 Pazartesi 16:19:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?