4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Yağış sel getirdi

MUŞ'TA SEL BASKINI

Muş'un Sungu beldesinde sel yüzünden Sungu İlköğretim Okulu'nu su basınca öğrencilerin başka bir okulda eğitim öğretime devam etmesi kararı alındı.

Muş'ta bir haftadır etkili olan yağışlar, su taşkınlarına neden oldu. Önceki gün yükselmeye başlayan Sungu Deresi dün taşmaya başladı. Taşkında, 22 derslikli Sungu İlköğretim Okulu'nu su basarken, okulun bahçesinde de su seviyesi yarım metreyi buldu. Okulun zemin katında su seviyesi yükselirken, okul idarecileri de her ihtimale karşı önemli olan evrakları okuldan çıkarmaya başladılar. 480 öğrencinin eğitim gördüğünü söyleyen Okul Müdürü Türker Aydın, eğitime Sungu Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'nda devam ettiklerini söyledi.

Su taşkınına karşı önceden hazırlık yaptıklarını söyleyen Muş Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar, ciddi bir zararın söz konusu olmadığını belirtti. Her yıl bahar aylarında bu tip manzarayla karşılaştıklarını ifade eden Bayraktar; "Bu yıl yağışların fazla olması sebebiyle ovada sular yükseldi. Sular yükselince de Sungu İlköğretim Okulu da su baskını oldu. Okulumuzda eğitim öğretim aksamıyor. Yakınında bulunan başka bir ilköğretim okulunda çocuklarımız ikili eğitime geçerek eğitimlerine devam ediyorlar.

Birkaç gün süreyle bu şekilde eğitim devam edecek. Fakat her yıl özellikle bahar mevsimlerinde suların yükselmesi sebebiyle yer yer bu gibi durumları biz yaşıyoruz. Zannedersem Karasu Islah Projesi çalışmaları biterse bu problemler tamamen kalkacak. Okulumuzda ciddi bir zarar yok. Çünkü sular yükselmeye başladığında giriş katında zarar görecek malzemelerimizi üst kata yerleştirdik" diye konuştu.

MUŞ'TA SEL BASKINI
MUŞ'TA SEL BASKINI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2010 Pazartesi 14:04:02
Güncelleme :3 Mayıs 2010 Pazartesi 20:33:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?