3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Yakıtı donan otobüs yolda kaldı

Bitlis-İstanbul seferini yapan yolcu otobüsü, Muş'un Konukbekler beldesi yakınlarında aşrı soğuklardan dolayı yakıt deposu donunca 48 yolcusuyla yolda mahsur kaldı.
Bitlis'ten İstanbul'a yolcu taşıyan Burhan Gez yönetimindeki 34 FYC 13 plakalı otobüsün Konukbekler beldesine geldiğinde aşırı soğuklardan dolayı yakıtı dondu. Uzun süren uğraşlara rağmen otobüs çalıştırılamayayan otobüs şoförü Gez, Muş Valiliği'nden yardım talep etti. Valiliğin talimatı üzerine İl Sivil Savunma Müdürlüğü ve Alparslan Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'na ait araçlarla, otobüste bulunan 48 yolcu alınarak Muş Terminali'ne getirildi. Dün saat 16:00'da Bitlis'in Tatvan ilçesinde yolcularını alarak İstanbul'a gitmek üzere yola çıktıklarını belirten otobüs şoförü Burhan Gez, ancak havaların aşırı soğuk olması nedeniyle Muş il merkezine 45 kilometre kala otobüsün mazotunun donduğunu anlattı.
Yakıt deposunu tüplü pürmüzle ısıtmalarına rağmen otobüsü yeniden çalıştıramadıklarını dile getiren Gez, bu nedenle Muş Valiliği'nden yardım talep etmek zorunda kaldıklarını anlattı. Muş Valiliği'nin gönderdiği araçlarla terminale getirilen yolcuları ise uzun süre otobüste beklediklerini, bu nedenle zor anlar yaşadıklarını anlattı. Yolcular daha sonra başla bir otobüs ile İstanbul'a gönderildi.

İha
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2009 Pazar 14:55:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?