7
Mayıs
2024
Salı
MUŞ

Yaralı askerler Muş'ta

Muş Valisi Ali Çınar, yaşanan olayların terörle daha fazla mücadele edilmesi gerektiğini gösterdiğini söyledi.

Bingöl-Muş karayolunda PKK’lı teröristler tarafından gerçekleştirilen saldırıda yaralanan askerlerden bazıları Muş Devlet Hastanesi’ne getirildi. Ambulanslarla Muş’a getirilen yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Hastanede tedavi altında tutulan yaralıları Muş Valisi Ali Çınar ziyaret etti. Bir süre yaralı askerlerle görüşen Ali Çınar, sağlık durumlarıyla ilgili bilgi aldı.

Daha sonra 112 Acil Servis Komuta Merkezi’ne geçen Vali Çınar, burada askerlerin sağlık durumuyla ilgili doktorlardan bilgi aldı. Çıkışta gazetecilerin sorularını cevaplandıran Çınar, askeri konvoyun geçişi sırasında teröristlerce saldırı düzenlendiğini kaydetti. Yaralılardan 4 askerin Muş’a geldiğini ifade eden Çınar, bunlardan birinin ameliyata alındığını, diğerlerinin sağlık durumlarının ise iyi olduğunu belirtti.

Milletin sabırlı olması gerektiğinin altını çizen Çınar; “Olay Bingöl sınırlarında olduğu için detaylı bilgiyi henüz alamadım. Hastanede yaralıları ziyaret ettim ve durumları hakkında bilgi aldım. Çok üzüntü verici bir olay. Milletimize geçmiş olsun diyorum. Milletimiz sabırlı olmalı, biz sabırlı ve etkin bir şekilde terörle mücadeleye devam etmeliyiz. Terörle daha fazla mücadele etmemiz gerektiğini, yaşadığımız bu hadiseler bize gösteriyor. Devlet olarak, devletimizin güvenlikle ilgili kurumları ve tüm millet olarak terörle mücadele eden tüm kurumlara destek vermemiz lazım. Moralimizi yüksek tutmalıyız. Bu millet tarihte birçok sıkıntılı günleri aşmıştır. İnşallah bu tür hadiseleri de aşacaktır” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2012 Salı 17:22:28
Güncelleme :18 Eylül 2012 Salı 17:24:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?