3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Yardım kömürleri artık satılmayacak

Muş Valisi İbrahim Özçimen, geçmiş yıllarda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan (SYDV) kömür yardımı alan vatandaşların aldıkları kömürü ucuz fiyata sattıklarını belirterek, bu yıl farklı bir uygulamayla kömür dağıtımını kendilerinin adrese götürerek gerçekleştirdiklerini söyledi.

Muş Valiliği, SYDV tarafından dağıtılan kömürlerin satılmaması için yoksul ve muhtaç vatandaşların evlerine kadar götürülüp teslim ediliyor. SYDV tarafından yoksulluk derecesine göre 1. ve 2. gruba ayrılan vatandaşlardan 1. gruba girenlere 1 ton, 2. gruba girenlere ise 500 kilogram kömür yardımı dağıtacaklarını söyleyen Muş Valisi İbrahim Özçimen, kömür yardımının çok dikkatli ve titiz bir şekilde yapıldığını kaydetti.

Dağıtılan kömürlerin nakliyesinin ve işçiliğinin valilik tarafından karşılandığını söyleyen Vali Özçimen, "Daha önceki yıllarda fakir vatandaşlarımız kömür yardımını alabilmek için depomuza geliyor ve araba tutmak zorunda kalıyordu. 500 kilogram kömür almak için nakliye ve işçilik masrafına da giriyorlardı. Yönetim olarak kömürü vatandaşın evine götürme kararı aldık. Bu vatandaşın çoğu elsiz, ayaksız, yaşlı ve ihtiyar. İl merkezinde 3 bin aileye köylerde ise 4 bin aileye kömür dağıtacağız" dedi.

2 ay içerisinde kömür yardımını tamamlayacaklarını vurgulayan Özçimen, "Geçen yıllardan hatırlarsanız, bazı vatandaşlarımız kömürleri götürmenin zahmeti ve masraf yapmak zaruretinden dolayı bizden aldıkları kömürleri çok ucuz parayla satıyorlardı. Bizim bu yıl kömürü vatandaşın evine götürmemizdeki amaç kömürün satışının önlenmesidir. İlk olarak 6 bin ton kömür dağıtacağız. Bitmesi halinde devletten tekrar isteyeceğiz" diye konuştu.

Dere Mahallesi Muhtarı Tamer Yiğit de, vatandaşların kömür yardımı almak için günlerce beklediğini belirterek, bu yıl valilik tarafından örnek bir uygulamanın gerçekleştirildiğini söyledi. Tamer Yiğit, "Geçmiş yıllarda vatandaş günlerce bekler ve kömür alamazdı. Ama bu yıl vatandaş oturduğu yerde kömür yardımı ayağına gidiyor. Ulaşım sıkıntısı, işçi sıkıntısı, taşıma derdi olmadan yakacağını alabiliyor" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2005 Çarşamba 14:19:11
Güncelleme :10 Ağustos 2005 Çarşamba 15:34:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?