19
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

Yaşlı çınarların örnek sevgisi

Korkut ilçesinin Kapılı köyünde yaşayan yaşlı çiftin birbirlerine olan sevgisi görenleri şaşırtıyor.

14 Şubat Sevgililer Günü sebebiyle 116 yaşındaki eşi Sıdıka Çelikel'e gül veren 109 yaşındaki Murat Çelikel kendisini halen ilk günkü gibi sevdiğini söyledi.

Korkut'un Kapılı köyünde yaşayan Sıdıka ile Murat Çelikel çiftinin 83 yıllık mutlu evlilikleri herkese örnek olacak türden. Cumhuriyetin yeni kurulduğu yıllarda birbirlerini severek hayatları birleştiren Sıdıka nine ile Murat dedenin uzun yıllardır devam eden evliliklerinden 2 erkek ve 6 kız olmak üzere 8 çocukları dünyaya geldi. Yaşlı çiftin bugün torunları ve torunlarının çocukları ile birlikte 150 torunları bulunuyor.

Eşini severek aldığını ve geçen uzun yıllara rağmen halen eşini çok sevdiğini söyleyen Murat Çelikel, gerçek sevgilerin yıllar geçtikçe eksilmediğini ve aksine arttığını söyledi. Eşi ile evlenmek için üç yıl beklediğini ve sonunda ailesinin ikna olup evlenmelerine müsaade ettiğini söyleyen Murat Çelikel, "Ben eşimi çok seviyorum. Yıllardır aynı yastığa baş koyuyoruz. Evlendiğimiz günden beri iyi günde, kötü günde hep beraber olduk. Ama artık ömrümüzün sonuna gelmiş bulunuyoruz. Artık çok yaşlandık. Ama ne olursa olsun ben eşimi evlendiğim günkü gibi seviyorum" dedi.

zun ömrünün sebebini bol bol yürüyüş yapmaya ve az uyumaya borçlu olduğunu söyleyen Sıdıka nine ise, "Biz birbirimizi sevdik ve evlendik. Evlendikten sonra da birbirimizi hep sevdik. Sevdiğimizi için de sevgimizi ve saygımızı korumayı hep başardık" şeklinde konuştu.

Yaşlı çiftin ortanca çocuklarından Yahya Çelikel de annesi ile babasının birbirlerini çok sevdiklerini belirterek, "Babam dışarıya çıktığı zaman annem hemen nereye gittiğini, ne zaman geleceğini hep sorar. Birbirlerinden hiç ayrılamıyorlar" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2008 Perşembe 12:55:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?