19
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

Yaylalarda aşı hizmeti

Muş Tarım İl Müdürlüğü ekipleri şap hastalığına karşı aşılanmayan bir tek hayvan bile kalmaması için yaylalara kadar çıkarak çalışmalarını sürdürüyor.

Elçiler köyü ve yaylasına çıkan ekipler, çok sayıda küçükbaş havyanı aşıladılar Muş'ta büyük ve küçükbaş hayvanlarda şap hastalığının görülmemesi için başlatılan aşı kampanyası hızla sürdürülüyor. İl, ilçe ve bağlı köylerde dolaşan Tarım İl Müdürlüğü ekipleri, bir tek hayvan bile kalmaması için yaylara kadar çıkarak aşılama çalışması yapıyorlar.

Muş'un Elçiler köyünde yaklaşık 3 bin küçükbaş hayvanı aşılayan İl Tarım Müdürlüğü görevlileri, 'Otluk Dağı'nda bulunan yaylalara da çıkarak aşılama işlemi yaptılar.

Tarım İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Halit Tanverdi, şap aşısı kampanyasının 1 Mart-23 Mayıs 2008 tarihleri arasında devam edeceğini ve aşılanmayan bir tek hayvanın bile bırakılmayacağını söyledi.

Tanverdi "İl genelindeki tüm büyükbaş ve küçükbaş hayvanları aşılıyoruz. İl ve ilçe merkezleri ile bağlı köylerde 10 ekiple şap aşısı çalışmalarını sürdürüyoruz. Şu ana kadar ilimizdeki tüm büyükbaş hayvanların aşılamasını tamamladık, küçükbaş hayvanların aşılama çalışmaları devam etmektedir. Aşılama kampanyası çerçevesinde ilimizde 200 bine yakın büyükbaş havyan ile 300 binin üzerinde küçükbaş hayvanı aşılamış olacağız. Bu çalışmalarımızı köy köy dolaşarak yapıyoruz. Şu anda yayla mevsiminin olması sebebiyle bazı yaylalarda çok sayıda hayvan bulunmakta. Bu sebeple ekiplerimiz köylerin yanı sıra yaylaları da dolaşarak aşılama çalışması yapmaktadırlar. Bu çalışmada tek amaç ilimizde hayvanların şap hastalığına yakalanmaması ve vatandaşlarımızın zarara uğramamasıdır. Muş İl Tarım Müdürlüğü olarak aşılama çalışmalarımızı mekan ve mesai mevhumu gözetmeksizin aralıksız sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2008 Salı 14:44:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hasan canpolat IP: 88.232.110.xxx Tarih : 20.05.2008 22:00:23

MUŞ İL TARIM MÜDÜRLÜĞÜNÜ TEBRİK EDRİM GERÇEKTEN MESAİ DIŞINDA BENİMDE BİR KAÇ KEZ İŞİM DÜŞTÜ YAPTILAR ÇOK FEDAKARCA ÇALIŞIYORLAR