26
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

Yaz tatili esnafı korkutuyor

Muşlu esnafların, yaz tatilinin başlaması ile birlikte endişeli bekleyişleri de başladı.

Her yıl yaklaşık birkaç ay yaz tatili durgunluğu yaşayan Muşlu esnaflar bu yıl daha endişeli. Piyasaların normal dönemde dahi durgun olduğunu, ancak yaz tatilinde işlerin tamamen durma noktasına gelebileceğini söyleyen esnaflar, endişeli bir bekleyiş içerisinde olduklarını söylediler. Muş ekonomisinin memur ve çiftçilere endeksli olduğunu söyleyen esnaflar, yaz tatilinde memurların il dışına çıktığını ve çiftçilerin de tarım sezonu olması sebebiyle şehre çok az gelmesi sebebiyle işlerde düşüş yaşandığını kaydettiler.

Muş Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Orhan Demirtürkoğlu, okulların yaz tatiline girmesiyle birlikte esnafların işinde büyük bir düşüşün yaşandığını ve her yaz tatili döneminin Muş esnafı için zorlu geçtiğini söyledi. Orhan Demirtürkoğlu, okulların tatile girmesiyle birlikte yerli ve yabancı bir çok memurun tatil için başka illere gitmesinin yanı sıra köylülerin şehre gelmemesinin Muş piyasasında önemli bir durgunluğa sebep olduğunu söyledi.

Demirtürkoğlu, "Muş'un piyasası, memur ve köylüye endekslidir. Yaz mevsiminde memurlar tatile gidiyor ve köylülerde tarlada çalıştıkları için şehre gelemiyorlar. Bu sebeple esnafta satış yapamıyor. Her yıl yaz tatili döneminde Muş esnafı sıkıntı yaşıyor. Ama bu yıl daha zor bir dönem yaşanıyor. Piyasalardaki para sıkıntısının yanında yaz tatilindeki durgunlukta eklenince oldukça endişeliyiz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2008 Pazartesi 15:56:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?