8
Mayıs
2024
Çarşamba
MUŞ

Yeni araçlar geldi

MUŞ TARIM MÜDÜRLÜĞÜNE GIDA DENETİM ARACI ALINDI

Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından alınan gıda denetim araçları, törenle Tarım Müdürlüğüne devredildi.

Hükümet Konağı önünde düzenlenen törene Vali Ali Çınar, AK Parti Muş Milletvekilleri Faruk Işık ve Muzaffer Çakar, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Bilgin Pişkin, Adalet Komisyonu Başkanı Beytullah Bektaş, İl Genel Meclisi Başkanı Muhsin Yiğit, Defterdar Hatice İşcen Ercoşman, vali yardımcıları, kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve işletmeciler katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Tarım Müdürü Murat Yıldız, insanoğlunun yaradılışından itibaren hayatını devam ettirebilmesi için çeşitli yollarla gıda ihtiyaçlarını temin ettiğini söyledi.

Muş genelinde 127 üretim ve bin 13 tüketim ve satış yeri olmak üzere toplam bin 40 işletmede 2011 yılında 722 denetim gerçekleştirildiğini kaydeden Murat Yıldız, "Toplum sağlığını korumak ve geliştirmek, bitkisel ve hayvansal gıdalardaki tehlikelerin bertaraf edilmesi, denetim hizmetlerinin daha etkili bir şekilde yürütülmesinde Sayın Valimiz ilimize teşrifleri ile bugüne kadar gıda güvenliği ve gıda denetimi konusundaki hassasiyeti İl Müdürlüğümüze büyük bir ivme kazandırmıştır. Bu vesile ile de Sayın Valimizin talimatları ile ilimize tam donanımlı iki araç alımı yapılmıştır. Her araç 7 kişi kapasiteli, 1 adet büro tipi buzdolabı, 1 adet derin dondurucu, dolap sistemi, katlanabilir bilgisayar masası, dizüstü bilgisayar, yazıcı, olay yeri tespitleri için fotoğraf makinesi, su kirliliği yer tespitleri için GPS cihazı ile donatılan araçlarımızın zeminleri antibakteriyel malzeme ile kaplanmıştır" diye konuştu.

Muş'ta gıda güvenliğinin en üst seviyede sağlanması için ihtiyaç duydukları denetim araçlarının alınmasına karar verdiklerini belirten Vali Ali Çınar ise; "Bu karardan sonra İl Özel İdaremizden talepte bulunduk. İl Genel Meclisi üyelerimiz de bu araçlar için bütçe tahsis ettiler. Bu araçların alım süreci 3 ay sürdü. Daha sonra Ankara'da bu araçlarımızın gıda denetimin yapılabilmesi için iç donanımlarını yaptırdık. Artık bu gün itibariyle de hizmete veriyoruz" dedi.

Gıda denetim aracını kullanacak personele de seslenen Çınar, araçlarda çizik dahi görmek istemediğini sözlerine ekledi.

Yapılan konuşmaların ardından gıda denetim araçlarından birini kullanan Vali Ali Çınar, araçların anahtarlarını Tarım Müdürü Murat Yıldız'a teslim etti.

MUŞ TARIM MÜDÜRLÜĞÜNE GIDA DENETİM ARACI ALINDI
MUŞ TARIM MÜDÜRLÜĞÜNE GIDA DENETİM ARACI ALINDI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2011 Cuma 12:26:02
Güncelleme :17 Haziran 2011 Cuma 14:59:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?