4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Yeni sinema salonları hizmette

MUŞ'A YENİ SİNEMA SALONLARI

Muş'un Atatürk Bulvarı mevkiindeki en lüks alışveriş merkezinde yapılan Sineport Sinema salonları ve kafeterya törenle açıldı.

Düzenlenen törene Muş Valisi Erdoğan Bektaş, Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, Muş Cumhuriyet Başsavcısı Feridun Süzer, Muş Emniyet Müdürü Süleyman İlhan Acaröz, Bitlis Emniyet Müdürü İbrahim Bıçakçı, Muş Jandarma Komutanı Albay Bektaş Arslan, kamu kurum amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Töreninin açılış konuşmasını yapan iştirakçilerden Yavuz Yurtlu, alışveriş merkeziyle ilgili çeşitli bilgiler aktardı. Alışveriş merkezinin 15 bin metrekare kapalı alandan oluştuğunu kaydeden Yavuz Yurtlu, burada 250 kişinin istihdam edildiğini söyledi. Muş'un en büyük eksiklerinden birinin sinema salonları olduğunu dile getiren Yurtlu; "Toplumların ve bireylerin arasındaki düşmanlık ve kırgınlılıkları ortadan kaldırmak istiyorsanız öncelikle tarafların birbirini anlamasını sağlamak gerekiyor. Doğal olarak bu etkileşimin sağlanabilmesi de insanların diyalog kurmasını ve diyalog kurabilecekleri platformun mevcudiyetini gerekli kılıyor. İşte bu noktada ne yazık ki Muş'umuzun çok fazla seçeneği bulunmuyor diyorum, çünkü bizim bugün burada toplanmamızın sebebi olan tesisler bu yolda atılmış adımlardan sadece birisi. Biz Muş'umuzun sosyal yapısını değiştirecek, geliştirecek bir adım atıl. Bu adımı atarken elimizden geldiğince profesyonel ilerlemeye çalışarak insanlarımıza sektördeki en modern ortamı yine günümüzün en son teknolojileri sunmaya gayret gösterdik. Alışveriş merkezimiz, bünyesinde birçok markanın ürünlerini temin edebileceğiniz mağazaları, 3 bin metrekare kapalı ve ısıtmalı otoparkı, 4 fastfood, ayrıca canlı müzik, VİP restoran, çocukların ve yetişkinlerin eğlenceli dakikalar geçirebilecekleri oyun parkı, şekerleme ve mısır ürünlerinin bulunduğu stantlar ve tabii ki farklı kapasitede üç ayrı sinema salonu barındıran 15 bin metrekare kapalı alandan oluşuyor. Burada 250 kişi istihdam ediliyor" dedi.

Muş Valisi Erdoğan Bektaş ise, Muş'un yaşanabilir iller sıralamasında çok gerilerde olduğunu ve bu tür yatırımlarla bu sıralamada üst sıralara çıkacağını söyledi. Konuşmasında bazı mesajlar veren Bektaş; "Daha düne kadar Muş'un çok yetersiz bir salonu vardı. Ama bugün burada üç tane birbirinden güzel son model Muşluların ve çevre illerdeki insanların hizmetine sunulmuştur. Eskiden sinema ve tiyatro şehirlerin sıralanmasında çok önemli faktör sayılıyordu. Daha önce yaşanabilir şehir sıralamasında çok gerilerdeydik. Bu bölgede büyük bir yatırım açığını görüyorum. İş adamları da görüyor fakat bir kısım perdelemeler var. Dışarıdan bakıldığında buralardaki ufak olaylar çok büyütülüyor ve buralar bütünüyle olumsuz görünüyor. Bu bizi çok etkiliyor, çok yaralıyor. Hani derler ya bir kazan süt sağın bir tekme vurup dökün. İnanın bir kazan süt sağıyoruz ama huysuz gelip bir tekme vuruyor sütü boşaltıyor. Şehirlerin imajı çok önemlidir. Biz şehrimizi olduğu gibi görünmesini engelleyecek lüzumsuz problemleri çok öne çıkarmışız. Biri sabah kalkar bugün hangi işi yapayım, hangi güzelliği gerçekleştireyim der ama birileri de kalkar sabah der ki bugün nereyi yıkayım. Herkes ne demek istediğimi anlıyor. Ben bu arkadaşlarımı yatırımlarını Muş'a yaptıklarından dolayı, Muş'u bu güzelliğe kavuşturduklarından dolayı kutluyorum" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Sineport Sinema Salonları ile kafeterya bölümü protokol üyeleri tarafından törenle açıldı. Sinema salonlarını ve kafeteryayı gezen protokol üyeleri daha sona 'Nefes' adlı filmi izlediler.

MUŞ'A YENİ SİNEMA SALONLARI
MUŞ'A YENİ SİNEMA SALONLARI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2009 Cumartesi 16:48:02
Güncelleme :20 Aralık 2009 Pazar 21:13:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yetiş bozkurt IP: 212.175.167.xxx Tarih : 27.12.2009 12:45:28

Değerli hemşerimi yapmış olduğu hizmetten dolayı kutluyorum.