3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Yerel yönetimlerin görevi

"Yerel yönetimler, fildişi kulelerden kentin sorunlarına bakmak ve kapalı kapılar ardında sorunların ne olduklarını saptamadan çözüm meselelerini tartışmak yerine halkın arasına karışarak, halkla beraberce sorunları yüzeye çıkarmak ve çözüm üretmekle yükümlüdürler. Yine yerel yönetimlerin görevi kent toplumunu oluşturan bireylerin ortak çıkarları doğrultusunda, uygun bir kentsel çevreyi elde etmek, günlük yaşam ve eğitim kalitesini yükseltmek için gerekli kararları almak ve bu hizmetleri gerçekleştirebilecek ödeneği sağlamaktır…

Günümüzde Muş’un ihtiyaçlarına tam cevap verebilecek bir yönetim tarzı elde edilmesi, Muş’un genel sorunlarına çözüm arayışında, yerel yönetimlerin sorumluluklarının yanında vatandaşlarında duyarlı olmasını ve kent sorununun aynı zamanda kendi sorunları olduğu bilincini beraberinde getirmektedir.

Yerel yönetimlerin halkla olan sosyal ilişkileri ve halkla iç içe bulunmaları son derce önemlidir. Kendisini halka sevdiremeyen, onların sorunlarının çözümünde sabırlı, anlayışlı, mütevazı ve kesinlikle güler yüzlü olamayan bir yönetici, o halkı yönetmekte zorlanır.

İlimizde, bu yukarda saymış olduğum vasıflara sahip olan; alçakgönüllü, hareketlerinde yapmacık olmayan, olduğu gibi görünen, ayrımcılık yapmayan, insana insan olduğu için değer veren, sürekli halkla iç içe olup sorunlarını dinleyen ve çözüm arayışları içerisinde olan bir yönetici düşündüğümüz zaman kuşkusuz Sayın Valimiz İbrahim Özçimen akla gelen ilk isimler arasında olacaktır.

Göreve başladığı günden bugüne halkla iç içe olan Vali Özçimen, adeta ilçeleri ve köyleri adım adım gezerek ihtiyaç sahibi ailelerin imdadına koşuyor. Halkın cenaze ve düğün törenlerine katılıyor, onlarla konuşurken bile sanki yıllarca birbirlerini tanıyormuşçasına sıcak davranabiliyor. Kamu kurum-kuruluşları, meslek kuruluşları, sivil toplum örgütleri, iş dünyası, basın ve toplumun diğer dinamikleriyle de diyalog ve uzlaşı içinde katılımcı bir yaklaşım sergileyen İbrahim Özçimen, Halk yararına tüm çözümlerde, özellikle eğitime yönelik yaptığı çalışmalarıyla herkesin takdirini kazanabiliyor…

Vali Özçimen’in vatandaşın kafasında; makamında oturan, yüzü her zaman asık, hiç gülmeyen, gelen giden evrakları imzalayan ve her zaman üst düzey insanlarla konuşan, halkla arasında uçurumlar olan bir vali tiplemesi bırakmadığı için kendisini tebrik etmek gerekir.

Hem yerel yönetimler hem de öteki siyasetçiler, tıpkı Valimiz gibi halkla bütünleşmesini bilmeliler… Çünkü seçimlerde belirleyici statüye sahip olan kitle halktır… Halkla iç içe olunduğu zaman yöneticilerin prestiji artar ve en önemlisi halk nezdinde güven sahibi olurlar… Fakat makam ve mevkilere aldanmamak gerekir, hepsi gelip geçicidir, aslolan memlekete ve halka hizmet edebilmek ve onlarla iç içe olabilmektir. Bunlar yapılmadığı takdirde bugün seni o makama oturtan halk, yarın tepetaklak indirebilir"

Hasan Söylemez www.mus.gen.tr
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2005 Salı 18:00:03
Güncelleme :2 Kasım 2005 Çarşamba 14:57:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
eda avcı IP: 88.249.55.xxx Tarih : 28.07.2008 12:21:49

umarım bende öyle biri olurum.bende yerel yönetimleri seçmek istiyorum ama 2 yıllık diye ailem pek istemiyor.ne yapacağımı bilmiyorum.iş imkanları nasıl ondan da pek haberim yok.en kısa zamanda bilgilendirirseniz çok sevinirim inanın bana çok ihtiyacım var yardım edin lütfen!!!!!!!!hayırlı günler...