4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Yeşil kart iptalini protesto ettiler

VARTO'DA YEŞİL KART PROTESTOSU

Muş'un Varto ilçesine bağlı 70 hane ve 220 nüfuslu Taşlıyayla köylüleri, yeşil kartlarının iptal edilmesini protesto etti.

Köyün taziye evinde bir araya gelen köylüler, yeşil kartlarının iptal edilmesine anlam veremediklerini söylediler. Yeşil kartın devletin vatandaşlara sağlamış olduğu bir güvence olduğunu belirten Mehmet Ataç isimli vatandaş, bu hakkı istediklerini kaydetti.

Mal varlığı olmayanların da yeşil kartının iptal edildiğini iddia eden Mehmet Ataç, "Bize kimseyi mağdur etmeyeceklerini söylüyorlar. Acil bir hastası olan vatandaş yeşil kart çıkarmakla mı uğraşacak yoksa hastasıyla mı ilgilenecek. Yeşil kartın hangi şartlarda verileceği bellidir. Mal varlığı olanlara yeşil kart verilmez, ama mal varlığı olmayanların kartı da iptal edilmiş. Biz iptal edilen yeşil kartların geri verilmesini istiyoruz" dedi.

Varto Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Hıdır Arslan ise, Taşlıyayla köyüne kasıtlı davranılmadığını söyledi. Varto nüfusunun yüzde 85'inin yeşil kartlı olduğunu ifade eden Hıdır Arslan, kaymakamlık olarak yapılan denetimlerde kriterlere uymayanların yeşil kartının iptal edildiğini belirterek, "Yeşil kart verilirken hangi kriterlerin uygulanacağı bellidir. İlçemiz nüfusunun yüzde 85'i yeşil kartlıydı. Biz de bu rakamı makul bir seviyeye çekmek için kimseyi mağdur etmeden denetimlerimizi arttırdık. Mal varlığı olanların, Avrupa'da ikamet edenlerin ve başka bir ile kaydını alanların yeşil kartları iptal edildiği doğrudur. Kesinlikle Taşlıyayla köyüne kasıtlı davranılmamıştır. Yoğun kar yağışının olduğu zaman kaymakamımız o köyde acil bir hasta için bütün ekipleri seferber etmiştir ve hastayı kurtarmıştır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2010 Cuma 09:12:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?