3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

YİBO'lar depreme karşı güçlendiriliyor

Muş Milli Eğitim Müdürü Yaşar Sarıyar, il genelinde bulanan 22 Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) ve Pansiyonlu İlköğretim Okulu'nun (PİO) olası bir depreme karşı güclendirilmesi için çalışmaların başlatıldığını söyledi.

Makamında İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından YİBO ve PİO'ların güçlendirilmesi çalışmalarında Muş'un öncelikli iller arasına alındığını söyleyen Yaşar Sayırar, ihale çalışmalarının sürdürüldüğünü kaydetti. İlk olarak 1. ve 2. öncelikli 10 tane okulun güçlendirileceğini kaydeden Sarıyar, "Bakanlık tarafından okulların depreme karşı güçlendirilmesi için 4.5 trilyon lira ödenek gönderilmiş. İlk etapta onarılacak 10 okul ilana çıkarıldı. Güçlendirme çalışmalarını okulların 2005 - 2006 eğitim ve öğretim yılının başlayacağı tarihe yetiştirmeyi planlıyoruz" dedi.

1. derecede deprem kuşağında yer alan Muş ilinde öğrencilerin toplu olarak barındıkları ve eğitim gördükleri okulların büyük önem taşıdığınıda vurgulayan Yaşar Sarıyar, "YİBO ve PİO'lar depremde büyük önem taşıyorlar. Çünkü çocuklarımız burada toplu olarak bulunmaktadırlar. Bu binaların sağlamlaştırılması ve olası bir depreme karşı daha dayanıklı hale getirilmesi göz ardı edilemeyecek hassas bir konudur" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2005 Perşembe 16:00:29
Güncelleme :11 Temmuz 2005 Pazartesi 15:56:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?