3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

YÖK Başkanı Özcan Muş'ta

YÖK BAŞKANI PROF. DR. ÖZCAN MUŞ'TA

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yaptığı aylık toplantıda türban konusunu konuşmadıklarını söyledi.

Muş Alparslan Üniversitesi'nin (MŞÜ) 2010-2011 akademik yılı açılışına katılmak üzere Muş'a gelen YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ı; Muş Havaalanı'nda Vali Vekili Okan Leblebicier, Belediye Başkan Vekili Rıfat Özden, MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç ve Emniyet Müdürü Süleyman İlhan Acar Öz karşıladı.

VIP salonunda basın mensuplarıyla bir araya gelen Özcan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yaptıkları aylık toplantıda baş örtüsü konusunun gündeme gelip gelmediğinin sorulması üzerine, "Türban gündeme gelmedi. Daha önceden türbanla ilgili konuşmayacağımızı belirtmiştik. Bu nedenle türban gündeme gelmedi" dedi.

Prof. Dr. Özcan, CHP İzmir milletvekili Selçuk Ayhan'ın Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a, "Türbanlı öğrencilerin binalara serbestçe giriş yapacağını kamuoyuyla paylaşan üniversitelere daha fazla bütçe ayrıldığı iddiası doğru mudur?" şeklinde bir soru sorduğunun hatırlatılması üzerine ise, "Son zamanlarda duyduğum en komik haber. Üniversitelerin bütçeleri halen onaylanmamış. Bütçeler bazı kriterlere göre onaylanır" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Özcan ve beraberindekiler, daha sonra MŞÜ'nün 2010-2011 akademik yılı açılışına katılmak üzere üniversiteye gitti.

YÖK BAŞKANI PROF. DR. ÖZCAN MUŞ'TA
YÖK BAŞKANI PROF. DR. ÖZCAN MUŞ'TA
YÖK BAŞKANI PROF. DR. ÖZCAN MUŞ'TA
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2010 Çarşamba 16:40:00
Güncelleme :27 Ekim 2010 Çarşamba 19:07:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?