6
Mayıs
2024
Pazertesi
MUŞ

Yol çilesi sona erdi

Muş'un Hasköy ilçesinin Yarkaya köyüne bağlı Yeşildere, Yapraklı ve Cotik mezralarında yaşayan vatandaşların yol çilesi sona erdi.

Hasköy'ün Yarkaya köyüne bağlı 3 mezrada yıllardan beri yaşanan yol çilesi, İl Özel İdaresi ve Hasköy Kaymakamlığı'nın ortak yürüttükleri çalışma sonunda çözüme kavuşturuldu. 30 hane ve 220 nüfusun yaşadığı Yeşildere, Yapraklı ve Cotik mezralarının kurulduğu tarihten beri yaşadıkları yol sorunu giderildi. Kış mevsiminde Yarkaya Deresi'nde su seviyesinin yükselmesi ve yollarının çamur olması sebebiyle ulaşımlarını sağlamakta güçlük yaşayan vatandaşlar, Hasköy Kaymakamlığı ile İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nin sürdürdüğü çalışmalar sonunda yeni yollarına kavuştu.

Yarkaya Deresi üzerinde geçmiş yıllarda yapılan ancak başka köylerin ulaşımını sağlayan köprüden Yeşildere, Yapraklı ve Cotik mezralarında yaşayan vatandaşlarında faydalanması için bir kilometre daha mevcut yola ekleme yapılarak mezraların yolunun köprü ile bağlantısı sağlandı. Mevsim şartlarının el vermesi halinde bu yıl, aksi takdirde gelecek yıl yolun stabilize kaplamasının da yapılarak vatandaşların ulaşım sorununun tamamen ortadan kaldırılacağı bildirildi.

"VATANDAŞLARIMIZIN SIKINTISINI ÇÖZMEK İÇİN ÇABA GÖSTERDİK"

Yıllardan beri ulaşım sıkıntısı yaşayan vatandaşların sorunlarının çözüme kavuşturulduğunu söyleyen Hasköy Kaymakamı Bilgehan Bayar, göreve başladığı dönemde Vali Ali Çınar tarafından ve vatandaşlar tarafından kendilerine aktarılan yol sorununun ortadan kaldırıldığını söyledi. Yılın yaklaşık 6 ayında Yarkaya Deresi'nin ulaşıma geçit vermediği için ulaşımlarını araçlarla sağlayamayan vatandaşların at ve eşeklerle ulaşımlarını sağlamak zorunda kaldıklarını kaydeden Kaymakam Bilgehan Bayar, yeni yapılan yolla çağdışı ulaşım şeklinin de ortadan kaldırılarak vatandaşların yıllardan beri süregelen yol sorunlarının giderildiğini kaydetti.

"GEREKLİ STABİLİZE ÇALIŞMALARINA DESTEK VERECEĞİZ"

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür ise Yarkaya köyüne bağlı mezraların yol sorununu gidermek için bir kilometre dağ yolu yapıldığını ve yıllardan beri devam eden ulaşım sorununun giderildiğini kaydetti. Yentür, mevsim şartlarının el vermesi halinde mezralara ulaşımın daha sağlıklı yapılabilmesi için stabilize kaplaması için çalışma başlatılacağını belirterek, kar yağması halinde en geç gelecek yıl yolun stabilize kaplamasının da tamamlanacağını söyledi.

Yarkaya Köyü Muhtarı Nevzat Ongan, yaşadıkları ulaşım sıkıntısının giderilmesi sebebiyle çok mutlu olduklarını ve yolun yapımında emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini söyledi. Yeşildere mezrasında yaşayan vatandaşlarda, yılın yarısında at ve eşek sırtında eşyalarını taşımaktan ve yaya olarak evlerine gitmekten kurtulduklarını kaydetti. Yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Fetullah Akçil ise şu ifadelere yer verdi: "Hasköy ilçemize bağlı Yerkaya köyümüzün yıllardır yolu bulunmamaktaydı. Yolumuzun bulunmamasının sebebi de devletin engeli değildi. Engel iki mezra arasındaki bir anlaşmazlık neticesinde bir türlü izin verilmiyordu. Ama sağ olsun Sayın Valimize arz ettik daha önce köprü düşünüyorduk. Ama köprü derenin uzunluluğundan dolayı kurtarmıyordu. En sonunda çözüm karşı çıkan mezra sakinlerini ikna ettik. Sayın valimiz ve kaymakamımız bize destek verdi ve genel sekreterimizde bize araç ve gereçler noktasında destek verip bu yolu açmış olduk. Malumunuz sizinde gördüğünüz gibi güzel geniş bir yola kavuşmuş oldu mezramız mezrada oturan vatandaşlarımız bir Bayram havası yaşamış oldu kurbanlar kesildi inşallah imkanlar dahilinde havaların iyi gitmesi durumunda yolun stabilizesini yapacağız."

CHA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2012 Çarşamba 14:58:13
Güncelleme :5 Aralık 2012 Çarşamba 15:03:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?