7
Mayıs
2024
Salı
MUŞ

Yollar şantiyeye döndü

Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, 7 farklı bölgedeki yol çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

50 grup köy ile 70 dolayındaki mezra yolunda genişletme, stabilize, asfalt, sanat yapıları ve yama çalışmalarını yürüten İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği yolları adeta şantiyeye çevirdi. Çalışmaları yerinde denetleyen İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Şeyhmus Yentür, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Şeyhmus Yentür, yapılan yolların artık uzun ömürlü olacağını söyledi. Yolları adeta şantiyeye çevirdiklerini belirten Şeyhmus Yentür, köy yollarının karayolu standartlarına kavuşturulduğunu kaydetti.
6 metrelik köy yollarının tarihe karıştığını ifade eden Yentür, yol genişliğinin 10 metreden küçük olmadığını dile getirerek; “Muş Özel İdaresi olarak 2 bin 522 kilometrelik bir yol ağımız vardır. Bu sene içerisinde 160 kilometrelik yolun serme sıkıştırması bitmiş birinci kat asfaltını yapmak için 4 ayrı yerde ekibimiz çalışmaktadır. Ayrıca 2012 yılı programında olup şu anda çalışmalarımız devam eden yol Çiçekli, Aşağı Sızma, Yukarı Sızma dediğimiz gruptaki yol genişletme çalışması devam ediyor. Merkeze bağlı Derecik yolunda yapılan çalışmaları bizim ikinci bir çalışma alanımızdır. Tabanlı köyünde ise gerek yoğun kar yağışı nedeniyle gerekse buzlama sonucu yolun büyük bir bölümü tahrip olmasından dolayı yama çalışması yaparak yol kullanışlı hale getirilecektir. Diğer yandan ise Çukurbağ, Durugöze ve Yazla grubu dediğimiz grupta yol genişletme ve stabilize çalışması devam ediyor. Daha önce bir geliş bir gidiş 6 metre genişlikte olan bu yolu 22 metreye kadar genişletilecek ve bu yol kısa sürede asfalt çalışması yapılacaktır” dedi.

Çalışmaların ilçelerde de aralıksız devam ettiğini altını çizen Yentür şöyle konuştu;
“Şu anda Varto’da 14 Kilometrelik yolu asfalta hazır hale getirme çalışması yapılıyor. Bunun dışında Malazgirt’e, Bulanık ve Korkut’ta yol yapım çalışmamız devam ediyor. 7 bölgede mevsimin kısa olması nedeniyle İl Özel İdaresi olarak çalışmalarımız yoğun bir biçimde devam etmektedir. Bütün ekiplerimiz gece gündüz demeden seferber olmuş durumda.”

İncelemeler esnasında Yentür’e, Türkiye Yol İş Sendikası Van 2. Nolu Şube Mali Sekreteri Cengiz Demirel, Türkiye Yol İş Sendikası Muş Baş Temsilcisi Hüsamettin Bingöl ve Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Fesih Çakır da eşlik etti.

iha
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2012 Çarşamba 18:51:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?