3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Yoncalı'yı sel aldı

MUŞ'TA SEL

Muş'ta aşırı yağışlar sebebiyle meydana gelen sel, yerleşim birimleri ile binlerce dönüm tarım arazisinde zarara yol açtı.

Sel felaketinin en şiddetli yaşandığı Bulanık ilçesinin Yoncalı beldesinde 50 evi su basarken, herhangi bir can kaybı yaşanmadı.

Sel felaketinin ardından Yoncalı beldesinde incelemelerde bulunan Bulanık Kaymakamı Fatih Aksoy, vatandaşların taleplerini dinledi. Kaymakam Aksoy, can kaybı olmamasının sevindirici olduğunu belirterek, "Can kaybı olmasın, geriye kalan tüm sorunlar çözülür. Can gitti mi geri gelmez, ama meydana gelen hasarların hepsi eskisinden daha iyi bir şekilde yapılır. Körsu Nehri'ni koordinasyon toplantısında dile getirdik. Göllüova'dan başlayarak Yoncalı beldesine kadar istinat duvarı yapılacak. 12 metre genişliğinde kanal yapılarak derenin ıslahı için çabamız oldu. Bu yıl kesinlikle bu beldemizde bu sorunu çözeceğiz. Yoncalı beldesinde vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçları giderilecek. En önemli sorun içme suyu sıkıntısı. Karayolları ve Devlet Su İşleri Müdürlüğü burada çalışmalarını yapacak ve tüm aksaklıklar en kısa sürede giderilecektir. İlçe Tarım Müdürlüğümüzle birlikte beldemizde hasar tespiti yapılarak gerekli destekleri sunacağız" dedi.

MUŞ'TA SEL
MUŞ'TA SEL
İHA
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2010 Pazar 15:10:02
Güncelleme :2 Mayıs 2010 Pazar 19:07:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?