3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Zafer Çağlayan Muş'ta

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, hükümetleri döneminde ister AK Partili olsun ister başka partiden olsun hiçbir belediyeye ayrım yapmadıklarını belirterek, "AK Partili belediyeler İller Bankası'ndan ne hizmet alıyorsa başka partiye de aynı hizmetleri verdik. Ama bu hizmetleri verirken AK Partili belediyeler bunu en iyi, en doğru şekilde kullandılar. Diğerlerinin ne yaptığını zaten sizler gördünüz, yaşadınız" dedi.

Bakan Çağlayan, çeşitli açılış ve ziyaretlerde bulunmak üzere memleketi Muş'a geldi. Burada Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan Şeker Lisesi açılışını da gerçekleştiren Çağlayan, son 6 yılda hem Türkiye genelinde hem de Muş'ta önemli hizmetler gerçekleştirdiklerini söyledi. Şeker Lisesi'nin 3 ayda tamamlandığını belirten Çağlayan, okulun yanındaki boş inşaatın da 170 kişilik kız öğrenci yurdu olmasını istediklerini söyledi. 2002 yılında eğitime ayrılan payın 7.5 milyar TL olduğunu, 2009 yılında bu payı 28 milyar TL'ye çıkardıklarını anlatan Çağlayan, 2002'ye kadar toplamda 362 bin olan derslik sayısına AK Parti döneminde 132 bin derslik ilave edildiğini kaydetti. Çağlayan, Muş'ta ise 2003-2009 yılları arasında 832 dersliğin tamamlandığını, okullara 5 binin üzerinde bilgisayar dağıtıldığını söyledi.

Daha sonra Muş Belediyesi'ni ziyaret eden Bakan Çağlayan, Belediye Başkanı Necmettin Dede ile biraraya geldi. Çağlayan, belediyeye gelişinde bir süre çevredeki esnafla da sohbet etti. Daha sonra belediye balkonundan Muşlulara seslenen Bakan Çağlayan, Türkiye'nin 36 milyar dolar olan ihracatının AK Parti döneminde 132 milyar dolara çıktığını ve Türkiye'nin Avrupa'da otobüs, otomobil, televizyon üretiminde birinci sırada olduğunu söyledi. Özellikle Doğu ve Güneydoğu'yu daha gelişmiş bir seviyeye ulaştırmak için yoğun çaba sarf ettiklerini anlatan Çağlayan, "Bizim davamız, benim davam Muş'taki işsiz kardeşlerimin iş bulmasıdır, aş bulmasıdır" dedi.

AK Parti döneminde 400 hastane açtıklarını, Muş'ta da bu sene 400 yataklı bir hastanenin temelini atacaklarını belirten Çağlayan, TOBB'un da Muş'a 16 derslikli kapalı spor salonu olan ve 300 kişilik yurdu bulunan bir Kız Meslek Lisesi yapacağını anlattı. Muş'ta bir ilk olan anaokulunun da bu sene yapılacağını söyleyen Çağlayan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu hizmetlere devam etmesi için Belediye Başkanımız Dede'yi geçen seferden daha fazla oyla seçmeniz lazım ki sesi taa Ankara'dan, İstanbul'dan duyulsun. AK Parti döneminde, Recep Tayyip Erdoğan döneminde ister AK Partili ister başka partili olsun hiçbir belediyeye o bizden değil veya bizden diye; hizmetleri aksamasın, millete hizmet versinler diye hiçbir ayrım yapmadık. AK Partili belediye İller Bankası'ndan ne hizmet alıyorsa, başka partiye de aynı hizmeti verdik. Ama bu hizmeti verirken AK Partili belediyeler bunu en iyi şekilde, en doğru şekilde kullandılar. Diğerlerinin de ne yaptığını sizler zaten görüyorsunuz, yaşadınız."
AK Parti'nin bir şahıs, bir zümre hareketi olmadığını, siyasetin göbeğine milleti koymuş bir parti olduğunu ifade eden Çağlayan, "Gücümüzü Yüce Allah'tan, hukuktan, yüce milletimizden alıyoruz. Budur cesaretimiz, budur kararlılığımız. Türk milletinin başını öne eğmedik. Türkiye etrafında en fazla komşusu olan ülkedir. Önceden Türkiye'ye düşmanlık yapan komşuları vardı. Ama Recep Tayyip Erdoğan artık bir dünya lideri olmuştur" dedi.

Yeni bir teşvik sistemi düzenlediklerini ve bu sistemde en büyük teşvikin Muş'a verileceğini anlatan Çağlayan, Muşsporu'n da 3. Lig'e yükselmesi için de her türlü desteği vereceklerin söyledi. Bakan Çağlayan, Başbakan Erdoğan'ın Davos'ta yaptığı çıkışa da destek vererek, Başbakan Erdoğan'ın bu hareketi ile Türk milletinin başını öne eğdirmediğini, tüm dünyanın da bunu takdir ettiğini kaydetti. Çağlayan, 46 yıl önce Muş'ta yaşanan sel ve depremlerde evleri hasar gören 210 Muşlu'nun da TOKİ'nin yapacağı konutlara faizsiz ve 20 yıl vade ile sahip olacaklarını söyledi. Çağlayan, TOKİ'nin 300 konut inşa edeceğini, kalan 90 konutun da diğer ihtiyaç sahiplerine verileceğini ifade etti.


Bakan Çağlayan, daha sonra Muş'a 8 kilometre uzaklıkta Kayakevi'ni de ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Çağlayan, Muş'u doğunun kayak merkezi yapmak istediklerini söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 17:12:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?