4
Mayıs
2024
Cumartesi
EMLAK-KONUT

Konutlar elde kaldı

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı'nın Van'da inşa ettiği bin 688 adet konutun yüzde 90'ı tamamlanmasına rağmen satışlarda beklenen ilginin olmadığı belirtildi. 2 kez satışa çıkarılan 823 konuttan sadece 166 tanesinin satıldığı kaydedildi.

TOKİ Başkanlığı'nın Van'a 20 kilometre uzaklıkta bulunan Edremit İlçesi'nde yaptırdığı toplu konutların hedeflenen sürede bitirileceği kaydedildi. 82 bloktan oluşan 72, 110 ve128 metrekare büyüklükteki daireler, 96 ile 120 ay vadeyle satışa sunuluyor.

Fiyatları 33 ile 68 bin YTL arasında değişen konutlara Van halkının ilgisinin az olduğunu belirten Ankara Metroplan Müşavirlik ve Mühendislik Genel İnşaat Kontrolörü ve Satış Sorumlusu Mehmet Reşit İşkol, geçen yıl satışa sunulan 472 adet daireden 121'inin ve bu yıl 1 Ağustos 2005 tarihinde başlayan ve halen devam eden 351 konuttan sadece 45'inin satıldığını söyledi. Konutların yüzde 90'ının bittiğini, okul, ticaret merkezi, cami ve sağlık ocağının da inşaatlarının devam ettiğini kaydeden İşkol, "Toplu konutların satışında, Van halkının ilgisini tam anlamıyla göremiyoruz. Belki de çok iyi bir promosyon yapılmadı ya da çok iyi tanıtılmadı. Bu ilgisizlik fiyatlardan değil, tamamen toplu konutları tanımamaktan kaynaklanıyor. Ama biz Van halkını buraya davet ediyoruz. Gelsinler görsünler, onlar için daha iyi olacaktır" dedi

Konut almaya gelen vatandaşların karşılaştıkları en büyük sorunun ulaşım olduğunu dile getiren İşkol, altyapının bitirilmemiş olmasının da satışları engelleyen faktörlerden biri olduğunu belirtti. İşkol, "Burada ulaşım sıkıntısı var. Konutları görmeye gelen insanlar, yoldan şikayet ediyor. Ama bunun da en kısa zamanda giderilmesi için çalışmalar devam ediyor" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2005 Pazartesi 11:38:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?