4
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

Bir tiyatro açılıyor

Van Devlet Tiyatrosu, 2005-2006 kış sezonunda perdelerini 'Hüzün Coşkusu' adlı müzikal bir oyunla açacak. Van Devlet Tiyatrosu, bu yıl iddialı bir oyunla perdelerini açmaya hazırlanıyor. Perde öncesi çalışmalarını hızlandıran sanatçılar, 20 Ekim'i iple çekiyor.

1. Dünya Savaşı sonrası bir gece kondu semtinde gelişen olayların işlendiği oyunun yönetmenliğini yapan Zafer Kayaokay yapıyor. Oyunun içeriğiyle ilgili bilgi veren Kayaokay, "Kasabalarından, köylerinden metropollere göç ederek, gece kondu semtinde ekmek aramaya gelen insanların öyküsü anlatılıyor.

Burada Türk'ü, Kürt'ü, Avşarı, Türkmen'i bu ülke içinde yaşayan bütün insanların hem coşkusunun hem de hüznünün anlatıldığı bir dönem oyunu. Çok renkli, çok sıcak, içinde bizim olan, bizden insanların müzikli bir oyunu. Bu oyuna bir yandan da müzikal de diyebiliriz. Sanıyorum, bu oyunu Vanlı sanatseverler ve turneye çıktığımız şehirlerdeki vatandaşlar beğeniyle izleyecek. Oyunumuzda, Özlem Gür, Özgür Öztürk, Murat Özben, Deniz Keyf, Özlem Başkaya, Ebru Aytürk, Nazlı Uğurtaş, Eda Yılmaz, Eda Aydınlı, Hüseyin Baylan, Esat Tanrıverdi, Mustafa Şen, Mustafa Çolak, Eren Oray ve Uğur Çavuşoğlu rol alıyor" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2005 Çarşamba 13:55:32
Güncelleme :14 Ekim 2005 Cuma 01:19:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?