22
Mayıs
2024
Çarşamba
EDREMİT - VAN

Edremit, Van'ın gururu oldu

Van’ın Edremit İlçesi Hilmi Irak İlköğretim Okulu’nda öğrenim gören, köyden kente göç etmiş ailelere mensup 6 öğrencinin, il genelinde yapılan Seviye Tespit Sınavı’nda ilk sıralara girmesi, ilçede büyük sevinçle karşılandı.

Edremit İlçesi’nin köylerinden değişik nedenlerden dolayı ilçeye merkezine göç eden ailelerin çocukları, Seviye Tespit Sınavı’nda başarılı oldu. Hilmi Irak İlköğretim Okulu’nda karne dağıtım törenine katılan İlçe Kaymakamı İsmail Kaygısız, bu öğrencilerin başarısının, ilçe halkını gururlandırdığını belirtti. Bu öğrencilere her türlü yardımı yapacaklarını kaydeden Kaymakam Kaygısız, öğrencilere çeşitli ödüller verdi. Kaygısız, "Eğitimin geldiği yerde cehalet olmaz. En çok ihtiyacımız olan; çalışmak ve okumaktır. Sizler, arkadaşlarınıza birer örneksiniz. Biz okumak isteyen herkese eğitim desteği vermeye hazırız" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Aslan da, eğitime verdiği desteklerden dolayı İlçe Kaymakamı İsmail Kaygısız’a teşekkür etti. Aslan, "İl genelinde yapılan Seviye Tespit Sınavı’nda Cengiz Arslan birinci, Hızır Vareli ikinci, Nihat Keleşoğlu üçüncü, Hatice Oral beşinci, Nedim Demirel altıncı ve Ferhat Bağış ise yedinci olmuştur. Bu başarı bizleri gururlandırmıştır. Öğrenciler, devletin verdiği yardımların kıymetini iyi bilip, çok çalışarak ülkemize hayırlı vatandaşlar olmalısınız" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2005 Cuma 20:57:45
Güncelleme :7 Kasım 2005 Pazartesi 14:32:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
naci çagatay IP: 81.213.219.xxx Tarih : 4.01.2006 15:22:04
bu başarıya söylenecek bir şey bulamıyorum.ben de bu okuldan mezunun oldum çok iyi bir eğitim verilmektedir inşallah hep böyle başarılarla gündeme geliriz başta müdür beye tüm öğretmenlere yeni yılda başarılar dilerim