18
Mayıs
2024
Cumartesi
EDREMİT - VAN

Edremit'teki taramaya Meclis el koydu

Van’ın Edremit İlçesi’nde önceki gün jandarmanın "dur" ihtarına uymadığı gerekçesiyle 29 yaşındaki Yücel Solmaz’ın öldürülmesiyle sonuçlanan olayda soru işaretleri artıyor.

 Sağlık Ocağı’nda memur olan Solmaz’ın öldürülmesinin ardından, dün Van’dan hızlı bir trafik yaşandı. Solmaz’la aynı araçta bulunan Hacer Anılır, savcılığa verdiği ifadede, "Saat 01.30’da, Edremit’ten Van’a doğru gidiyorduk. Yolda, kar maskeli, ellerinde uzun namlulu silah olan insanlar vardı. Korktuk. Yakınlardaki Jandarma Karakolu’ndan biraz uzaklaşmıştık ki, bir başka grup bizi durdurdu ve tabancayla ateş açtı" dedi. Olaydan sonra iki uzman çavuş ve iki erin tutuklandığı bildirildi. Bölgede inceleme yapan CHP Van Milletvekili Mehmet Kartal, "Jandarma, ateş açmadan önce ne yaptı, çok net değil. Önce, insanların kimliklerini sorabilir, aracın plaka numarasını alabilirdi" dedi. Araçta, Yücel Solmaz’ın amcası Hakan Solmaz’ın da bulunduğu ve bir gece gözaltında tutulduktan sonra serbest bırakıldığı belirtildi.

aa
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2004 Salı 09:21:54
Güncelleme :7 Kasım 2005 Pazartesi 14:32:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MUAMMER KURT (VANLI BARAN) IP: 88.230.27.xxx Tarih : 6.12.2007 13:09:08

ya neden bahsediyorsunuz ne meclisi ne vekilinden bahsediyorsunuzz ne yaparsanız yapın kirvem yücel solmazı geri getirebilirmisiniz bakın yücelim aslanım öldü ama başka yücel solmazlar ölmesin başka yürekler yanmasın dağlanmasın başka çocuklar babasız başka kadınlar kocasız biçare kalmasın başkla kimseler ağlamasınanlayın beni bi çözüm bulun bu işe lütfen