18
Mayıs
2024
Cumartesi
EDREMİT - VAN

Eğitim-Sen'den kamp ücretlerine tepki

Edremit Öğretmenevi Dinlenme Tesisleri’nde giriş ücreti alınması, öğretmenlerin tepkisine sebep oldu. Türk Eğitim-Sen Van Şube Başkanı Kutbettin Yıldız, hiçbir hizmet vermeyen dinlenme tesisinden giriş ücretinin alınmasının yasalara aykırı olduğunu ileri sürerek, "Sadece piknik için gidilen tesisten ücret alınmaya devam edilirse, konuyu mahkemeye taşıyacağız" dedi.

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Kutbettin Yıldız, sendika binasında basın toplantısı düzenleyerek, İl Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binasının taşınması ve Edremit Öğretmenevi Dinlenmesi Tesisleri’nde alınan giriş ücretleriyle ilgili açıklama yaptı.

 Yıldız, şehir merkezinde hizmet veren İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün İskele Caddesi’nde uygun olmayan eski Topraksu binasına taşınmasının personele sıkıntı oluşturacağını belirterek, yetkililerin bir an önce bu kararından vazgeçmeleri çağrısında bulundu.

Edremit İlçesi’ndeki Vangölü kıyısında bulunan Öğretmenevi Dinlenme Tesisi’nden ailelerden 2 YTL alınmasına tepki gösteren Yıldız, Danıştay 5. Dairesi’nin kararına rağmen öğretmenevleri ile ilgili kesilen aylık aidatların da kanunsuz olduğunu iddia etti.

Yıldız, "Anayasa’nın 128. maddesinin 2. fıkrası ’Kamu görevlilerinin hak ve hükümlülükleri ancak kanunla düzenlenir’ diyor. Bu kanuna karşı yönetmelikle öğretmenlerin maaşından aidat kesilmeye devam ediliyor. Ayrıca Edremit’teki dinlenme tesislerinden alınan 2 YTL giriş ücreti kanunsuzdur. Eğer bu ücret alınmaya devam edilirse, Türk Eğitim-Sen olarak konuyu mahkemeye taşıyacağız" şeklinde konuştu.

Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Aslan ise, dinlenme tesisinde alınan giriş ücretinin Öğretmenevi Yönetim Kurulu kararı olduğunu ifade ederek, "Daha önceki yıllarda giriş ücreti alınıyordu. Son 2 yıldır alınmıyordu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından piknik alanı olarak kullanılan tesise özel olarak bütçe gönderilmiyor. Tesisin temizliğini yapmak ve kırılan malzemeleri yenilemek için makbuz karşılığı böyle bir ücreti almayı uygun gördük. Amacımız buradan kar sağlamak değil, tesislerimizi öğretmenlerimize yakışır bir şekilde sunmaktır. Edremit’te sivil vatandaşların piknik alanı olarak kullandıkları yerlerin ücreti ise 5 ile 10 YTL’dir" dedi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2005 Pazartesi 18:25:23
Güncelleme :7 Kasım 2005 Pazartesi 14:30:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?