20
Mayıs
2024
Pazertesi
EDREMİT - VAN

Göçer kızların atletizmdeki büyük başarısı

Van’ın Edremit İlçesi Hilmi Irak İlköğretim Okulu’nda öğrenim gören ve terör nedeniyle köylerinden Edremit’e göç etmiş ailelerin çocuklarından oluşan 5 kız öğrencinin il genelinde düzenlenen atletizm yarışmasında takım olarak 2. gelmeleri, ilçede sevinçle karşılandı.

Milli Eğitim Bakanlığı Spor ve İzcilik Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen atletizm yarışmasında göçer kızların ilçeye kupa getirmelerinin büyük sevinç doğurduğunu söyleyen Hilmi Irak İlköğretim Okul Müdürü Beşir Çalışkan, öğrencileri tebrik etti.

Okul öğrencilerinin genelinin terör nedeniyle köylerinden göç etmiş ailelerin çocuklarından oluştuğunu anlatan Çalışkan "5 genç kızımızın elde ettiği başarı, bölgemizde yaşanan ve en büyük sorun olarak karşımıza çıkan kızların okula gönderilmemesine en büyük cevaptır. Öğrencilerimin başarısı eğitim açısından okulumuza büyük fayda sağladı. Öğrencilerimin özgüveni arttı. Bölgemizde kız öğrencilere gerekli imkan sağlandığı takdirde, her alanda başarının alınacağını bir kez daha öğrencilerim kanıtladı. Şimdiden Diyarbakır ilinde 20 Kasım’da düzenlenecek olan Türkiye Bölge Birinciliği yarışmasına sıkı bir şekilde çalışmaktayız. Bizden desteklerini esirgemeyen İlçe Kaymakamına, Milli Eğitim Müdürlüğüne ve Van Ticaret Borsası Başkanlığı’na şükranlarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.

VAN (İHA) -
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2004 Cuma 09:48:47
Güncelleme :30 Mayıs 2005 Pazartesi 18:36:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?