20
Mayıs
2024
Pazertesi
EDREMİT - VAN

Mahallelerde okama yazma kursu açıldı

Van’ın Edremit İlçesi’nde faaliyet gösteren Hilmi Irak İlköğretim Okulu yöneticileri, ilçenin ileri gelenlerinin de desteğiyle evlerde genç ve yetişkin bayanlara yönelik okuma yazma kursları açtı.
Hilmi Irak İlköğretim Okul Müdürü Beşir Çalışkan ve okul öğretmenleri, okur yazar olmayan bayanlara yönelik başarılı çalışmalar yapıyor. Okul Müdürü Çalışkan, Edremit Kaymakamı İsmail Kaygısız, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ziya Kuraş, Yeni Mahalle Muhtarı Bayram Bağış mahalle sakinleri ve cami imamının desteğiyle okuma yazma ve el sanatları kursu açtıklarına bildirdi. Hafta sonları günde 5 saat Hilmi Irak İlköğretim Okulu’nda görevli öğretmenler tarafından verilen okuma yazma kursuna yaşları 20 ile 60 arasında değişen 60 bayanının katıldığı belirtildi.

Kurs ile ilgili bilgi veren Müdür Beşir Çalışkan, mahallede bulunan bayanların bazılarının ekonomik ve okur-yazarlık yönünden zayıf durumda olduğunu, bu amaçla kurs açtıklarını söyledi.

Okulların birer eğitim yuvası olduğunu kaydeden Çalışkan, eğitim öğretimi sadece sınıflarla sınırlandırmanın yanlış olduğunu belirtti. Çalışkan, "Öğrencilerimizi yetiştirmenin yanı sıra ailelerimizi de ihtiyaçlara göre aydınlatmak zorundayız. Aksi takdirde çocuklarımızı yetiştirmede başarılı olmamız mümkün görülmemektedir. Bu amaçla, Edremit Kaymakamlığı, İlçe Jandarma Komutanlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, hami kuruluşumuz olan Van Ticaret Borsası Başkanlığı ile mahalle muhtarlığı ve imamımızla işbirliği yaptık. Bir ekip ruhuyla okulumuzda hem öğrencilerimize hem de ailelerimize yönelik hafta içi ve hafta sonu olmak üzere, ana çocuk eğitimi, dikiş-nakış, halk oyunları, bilgisayar, Liseye Giriş Sınavı ve okuma -yazma kursları da veriyoruz" dedi.

Yeni Mahalle’de okuma yazma bilmeyen çok sayıda genç ve yetişkin bayan olduğunu anlatan Okul Müdürü Çalışkan, "Okula gelemeyen yetişkinlere yönelik, evlere sıra masa taşıyıp bayan öğretmenlerimizi görevlendirdi. Şimdiye kadar 1’i okulda olmak üzere 5 kurs açtık. Evlerin soba yakacak ve kursiyerlerin kırtasiye ihtiyaçları Edremit Kaymakamlığı tarafından karşılanmaktadır. Fikri Durmaz isimli mahalle sakininin evi ile Turşaklar Camisi’nin altında bulunan bir oda tahsis edilerek bayanlara burada kurs veriliyor. Bürokratların eşleri kursiyerlerimizi ziyaret ederek hem ihtiyaçlarını soruyorlar hem de moral ve destek veriyorlar. Ekip olarak çevre halkına yönelik faydalı çalışmalarımız devam edecektir" şeklinde konuştu.

Bu arada Kaymakam İsmail Kaygısız’ın eşi Hatice Kaygısız, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ziya Kuraş’ın eşi Saadet Kuraş ile kurum amirlerinin eşleri de okuma yazma kursunu ziyaret ederek kursiyerle sohbet edip sorunlarını dinledi.

SELAHATTİN AKTAŞ VAN (İHA) -
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2004 Çarşamba 15:25:44
Güncelleme :7 Kasım 2005 Pazartesi 14:32:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?