30
Mayıs
2024
Perşembe
EDREMİT - VAN

Öğrencilerden anlamlı yardım

Van'ın Edremit ilçesinde bulunan Toplu Konutlar İdaresi (TOKİ) Erdemkent İlköğretim Okulu'nun öğrencileri, kullanmadıkları giysi ve oyuncaklarını Türk Kızılay Derneği Van Şubesi'ne bağışlayarak fakir ailelere ulaştırılmasını sağladılar.

Öğretmenleriyle birlikte Kızılay Derneği Van Şubesi'ne gelen öğrenciler, önceden bağışladıkları giysi ve oyuncakların dağıtımına yardım ettiler.

Yardım almak için gelen fakir ailelere yardımcı olan öğrenciler, eski oyuncaklarını da akranlarına dağıttılar. Dağıtım öncesi bir açıklama yapan TOKİ Erdemkent İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Aysude Dülger, Kızılay tarafından okullarında yapılan bir konferans sonrası böyle bir yardım kampanyası yapmayı düşündüklerini ifade etti.

Öğrencilerinin evlerindeki kullanmadıkları giysi ve oyuncaklarını okula getirdiğini dile getiren Dülger "Bir hafta içerisinde topladığımız giysi ve oyuncakları Kurban Bayramı'na yetiştirebilmek için Kızılay Derneği Van Şubesi'ne bağışladık. Bayram öncesi fakir ailelerin sevindirmek bizi çok mutlu etmiştir. Yardımlarımız Kurban Bayramı'ndan sonra da devam edecektir" dedi.

Kızılay Derneği Van Şube Başkanı Yalçın Özdemir ise, ilk defa merkeze bu kadar uzak olan bir okuldan böyle bir yardım aldıklarını belirterek "İnşallah bu diğer okullarımız için de bir örnek olacaktır. TOKİ Erdemkent İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencileri bir hafta içerisinde topladıkları giysi ve oyuncakları bizlere ulaştırdılar. Biz de bayram öncesi bunun başta mülteciler olmak üzere yaklaşık 150 fakir aileye dağıtılmasını sağladık" şeklinde konuştu.

Dağıtım sonrasında Kızılay Derneği Van Şube Başkanı Yalçın Özdemir, TOKİ Erdemkent İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Aysude Dülger'e, okul öğretmenlerinden Ahmet Aşan'a ve kendilerine yaptıkları çalışmalarda yardımcı olan Van FM Gelen Yayın Yönetmeni Mehmet Özatlar'a birer teşekkür belgesi verdi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2008 Perşembe 22:27:34
Güncelleme :4 Aralık 2008 Perşembe 22:34:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?