16
Mayıs
2024
Perşembe
EDREMİT - VAN

Sahilde bulunan cesedin sırrı çözüldü

Van'ın Edremit ilçesi yakınlarında geçtiğimiz pazar günü Van Gölü sahilinde yarısı kuma gömülü olarak bulunan cesedin sırrı çözüldü. Suda boğulduğu belirtilen bayanın kimliği de tespit edildi.

Van İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Van Gölü kıyısında bulunan bayanın cesedinin alındığı İpekyolu Devlet Hastanesi morgunda Cumhuriyet Savcısı nezaretinde yapılan otopsi incelemesinde, şahsın olaydan 48 saat önce olduğu ve ölüm sebebinin ise suda boğulma olarak tespit edildiği belirtildi.

Bayanın vücudunda herhangi bir kesici delici alet ve ateşli silah yarasına da rastlanılmadığı ifade edilen açıklamada, şahıs ile ilgili çevreden yapılan araştırmalar devam ederken önceki gün hastaneye gelen İ.K. isimli şahsın, annesi H. K.'nın geçtiğimiz cuma günü Süphan Mahallesi'nde bulunan evlerinden ayrıldığını ve halen dönmediğini ve ölen kadının kendi annesi olabileceğini söylemesi üzerine morgdaki ceset teşhis ettirildi.

Açıklamada, "İ.K., kendisine gösterilen cesedin annesi olan H. K. olduğunu ifade etmiş, yapılan incelemelerden olayın suda boğulma neticesi ölüm olduğu tespit edilmiş olup, herhangi bir şüpheli duruma rastlanılmamıştır" denildi.

ÖNCEKİ HABER

Van Gölü sahilinde vücudunun yarısı kumlara gömülü kimliği belirsiz bir kadın cesedi bulundu.

Edinilen bilgiye göre, Edremit ilçesi yakınlarında Van Gölü sahiline gezmeye giden bir kişi, su kenarında vücudunun yarısı kuma gömülü bir kadın cesedi ile karşılaştı.

Şahsın durumu polise bildirmesi üzerine olay yerine gelen ekipler, çevre güvenliği alarak nöbetçi savcıya haber verdi. Olay yerine gelen savcı, 45-55 yaşları arasındaki kadının cesedi üzerinde yaptığı incelemede kimlik bilgilerine ulaşamazken, darp izine de rastlanmadı. Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları incelemenin ardından ölüm nedeninin belirlenmesi için cesedi Van Belediyesi'ne ait araçla İpekyolu Devlet Hastanesi morguna kaldırdı.

Olayla ilgili geniş çaplı soruşturmanın başlatıldığı belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2007 Çarşamba 12:39:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?