23
Mayıs
2024
Perşembe
EDREMİT - VAN

'Yıldırım' hızı

Van'da çeşitli temaslarda bulunan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, su sporları yarışmalarını startını verip, gümüş işletmeciliği atölyesinin açılışına katıldı.

'1 Temmuz Kabotaj ve Denizcilik Bayramı' kutlamalarına katılmak üzere dün Van'a gelen Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım, gezi ve incelemelerine bugün de devam etti. Yıldırım, sabah saatlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Van Milletvekili Hacı Biner, Van Valisi Mehmet Niyazi Tanılır ve beraberindeki bazı kamu kurum ve kuruluşların daire amirleriyle birlikte Gevaş İlçesi'nde bulunan Akdamar Adası'na geçerek Akdamar Ermeni Kilisesi'ni gezdi. Restorasyon çalışması yapılan kiliseyle ilgili yetkililerden bilgi alan Yıldırım, Halime Hatun Külliyesi'ne geçerek incelemelerde bulundu.

Daha sonra beraberindekilerle Edremit İlçesi'nde bulunan Polis Kampı'nda öğle yemeği yiyen Bakan Yıldırım, 'Kabotaj ve Denizcilik Bayramı' kutlamaları çerçevesinde düzenlenen su sporları yarışmalarının startını verdi. Görevliler tarafından kendisine uzatılan kurusıkı silahı eline alan Bakan Yıldırım, yanında duran Van Valisi Mehmet Niyazi Tanırlır'a dönerek silahın kurusıkı olup olmadığını sordu.

Vali Tanılır'dan, 'Evet' cevabını alan Bakan Yıldırım, daha sonra tetiğe basarak kano yarışmaların startını verdi. Belli bir süre yapılan yarışmaları izleyen Yıldırım, ardından beraberindekilerle birlikte Van Ticaret Borsası (VATBO) ile MEKSA Van Hizmet Meslekleri Eğitim Merkezi'nin ortaklaşa Sanayi Sitesi'nde kurdukları Gümüş İşletmeciliği Atölyesi'nin açılışına katıldı.

Atölyenin açılışını Vali Tanılır ve Belediye Başkanı Burhan Yenigün ile birlikte yapan Yıldırım, işletmeyle ilgili yetkililerden bilgi aldı. VATSO Başkanı Feridun Irak, Yıldırım'a atölyeden yapılan gümüş bir kolye hediye etti. Irak'ın hediye ettiği kolyeyi Bakan Yıldırım'a Vali Tanılır takdim etti. Açılışın ardından AKP Van İl Başkanlığı'na geçen Bakan Yıldırım, partililerle belli bir süre görüştükten sonra Van'da ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2005 Cumartesi 18:41:42
Güncelleme :7 Kasım 2005 Pazartesi 14:30:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?