3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

"72 milyon Türk AB ülkelerine fazla geliyor"

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Afyonkarahisar Şube Başkanı Nazmi Yılmaz, 72 milyon Türkün AB ülkelerine fazla geldiğini savunarak, "Açıkça bunu bize söyleyemedikleri için dolaylı kelimelerle dile getirmektedirler" dedi.

Avrupa Parlamentosu Karma Komisyonu üyeleri tarafından yapılan açıklamaları eleştiren ADD Afyonkarahisar Şube Başkanı Nazmi Yılmaz, "Geçtiğimiz günlerde Avrupa Parlamentosu Karma Komisyonu Başkan Yardımcısı Andrew Duff, "Kemalizm'in yenilenmesi ve devlet kurumlarında yaşlı bir adamın resminin durmasıyla demokratikleşme olamayacağını" söylemiştir. TBMM-AP Karma Komisyonu Eş Başkanı Joost Lagendijk ise, 'Kürtlere politik sistemde yer verilmelidir' demiştir. Bu ikilinin söylemlerine hükümetçe sert bir tavır alındığı söylenmedi. Muhalefet partisi tarafından da durum net olarak ortaya konularak, halk kesimine doyurucu bir açıklama yapılmamıştır. Bu ikilinin söylemlerinin temelinde Atatürkçü düşünce sisteminin ülkede tartışılır hale getirmek yatıyor. Taraf olanlar ya da olmayanlar gibi kişileri gruplara ayırmak" diye konuştu.

AB temsilcileri tarafından "din farklılığı" olan kişilerin kışkırtılmak amacıyla ayrımcılık yapılmaya çalışıldığını öne süren Yılmaz, 72 milyon Türkün, AB ülkelerine fazla geldiğini savundu. AB ülkelerinin bunu açıkça söyleyemediklerini ileri süren Yılmaz, "Bunu dolaylı kelimelerle dile getirmektedirler. Bölgesel farklılıkları sık sık dile getirmektedirler. Kemalizm tartışılır hale gelince, istediklerini daha kolay elde edebileceklerdir. Din farklılığı olan yurttaşlarımızı, birbirine karşı kışkırtarak ayrımcılığı daha kolay işleyeceklerdir. Bu düşüncede oldukları artık su yüzüne çıkan, bizlere dost gözüken; ancak arkamızdan hançerleyenler her dönemde olduğu gibi bu dönemde de mevcuttur" şeklinde konuştu.

Bu tür akımlara ve bu düşüncede olanlara karşı tek çıkış yolunun, ilköğretimden üniversitelere kadar eğitim ve öğretimde "Kemalizm ve Atatürkçü Düşünce" sisteminin çok iyi öğretilmesi gerektiğini vurgulayan Yılmaz, Atatürk'ün yazmış olduğu Nutuk'un ders kitabı olarak verilmesi gerektiğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2005 Perşembe 01:21:12
Güncelleme :3 Ekim 2005 Pazartesi 17:24:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?