30
Nisan
2024
Salı
GÜNCEL

İl Genel Meclisi toplandı

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Ateş, 'Bölge Havaalanı Projesi'ni desteklediğini belirterek, "Askeri havaalanın, sivil uçuşlara bir an önce açılması gerekiyor. Bölge havaalanı açılışına kadar, askeri havaalanının hizmet vermesi yararlı olacaktır" dedi.
 
Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Eylül Ayı Toplantısı, Muzaffer Ateş başkanlığında yapıldı. Ateş, Özel İdare İş Hanı'nda İl Genel Meclisi Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıda, havaalanı tartışmalarıyla ilgili görüşlerini açıkladı. Havaalanı konusunun özellikle kamuoyuna çok farklı lanse edildiğini ileri süren Ateş, "İşin teknik boyutlarının hangi aşamada olduğu kararı, uzmanların çalışmasıyla alınıyor. Askeri havaalanın açılımıyla ilgili, öncelikle şehirde uzun süreli bir çalışma söz konusudur. 

Çalışmalarla havaalanının açılımına ilişkin bir sonuç elde edilemedi. Askeri havaalanıyla ilgili olarak 2004 yılının aralık ayında TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından Doç. Dr. Sait Açba, Vali Muzaffer Dilek'in bilgisi dahilinde 400 milyar lira aktarıldı. O günlerde, havaalanının sivil uçuşlara açılabilmesi için bir özel teşebbüsün veya girişimcinin bu konuyu üstlenmesi ortaya çıktı. Kamu kurum ve kuruluşlarından bu işi üstlenebilecek bir kurum çıkmadığından bu iş, 2004 yılından bu yıla kadar donduruldu. Bir yıl sonra kullanılmayan parayı, farklı bir tahsis değişikliğiyle Köylere Hizmet Götürme Birlikleri'nde kullandık" diye konuştu. 

Çok sayıda kişinin çevre illerin pozisyonunu iyi bildiğini, Uşak ve Isparta havaalanlarının yıllardır kapalı olduğunu ifade eden Meclis Başkanı Ateş, "Birtakım sebeplerden dolayı yapılan bu havaalanları, son yıllarda biraz hareketlenmeye doğru yönelmiştir. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası, belli bir sayıyı garanti etmiştir. Ulaştırma ve turizmle ilgili bakanlıklar, buraya 3 ilin tam ortasına sağlıklı, sürekli yurtdışı uçuşları olan bir bölge havaalanı kurulmasıyla ilgili proje geliştirdi. 

Projenin işlemleri, 2 yıldır devam ediyor. Şu anda araziyle ilgili işlemler var. Bu yıl, büyük ihtimal yapımına başlanacak. Devlet Planlama Teşkilatı, bu konuyla ilgili çalışma içersinde. Projenin maliyeti, 80 trilyon civarındadır. Bölge havaalanını Emirdağlı vatandaşlarımız, Eskişehir'e inemedikleri için daha süreli kullanabilecektir. Çevrede, termal turizme beraber yeni yapılacak otellerin yatak kapasiteleri artacaktır. Aynı zamanda, bu otellerle direkt İstanbul ve Antalya'daki deniz ve termal turizmi birleştirme imkanı sağlanacak" şeklinde konuştu. 

Toplantı, gündemdeki maddelerin görüşülmesiyle devam etti. Bu arada, emekli Albay İsmail Özdilek'in bireysel olarak açtığı dava sonucu, askeri havaalanının sivil uçuşlara açıldığı konusunda mahkeme kararı çıktı.
İHA
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2006 Çarşamba 10:57:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?