30
Nisan
2024
Salı
GÜNCEL

"Katlı otopark sorunu çözmez"

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Abdullah Kaptan, Karaman Mahallesi'nde iş merkezi ve çok katlı otopark olarak yaptırılan binanın, kentin trafik problemini çözmeyeceğini söyledi.

Belediye Başkanı Abdullah Kaptan, Afyonkarahisar İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan, tamamlandıktan sonra C Blok'u belediyeye verilecek olan ve projede "iş merkezi ile çok katlı otopark" olarak adlandırılan binada incelemelerde bulundu. Vatandaşların bahse konu yeri çok katlı bir otopark olarak gördüğünü belirten Başkan Kaptan, "Burada 500 araçlık bir otopark alanı var. Burası tamamlanınca kentteki trafiğin rahatlayacağı ve yollarda problem olmayacağı söyleniyor. Burası bir iş merkezidir. 500 araçlık otopark iş merkezinin kendi ihtiyacını ancak karşılayacaktır. Herkesin ağzında otopark var. Burası otopark değil" dedi.

8 bin metrekare olan C Blok'un belediyeye tahsis edildiğini ifade eden Kaptan, "Belediyenin bütün birimlerini buraya taşıyacağız. 'Belediye yeni yerine gelirse sıkışıklık olur' deniliyor. Belediye binası 250 metre ileride. Orada sıkışıklık olmuyor da burada mı olacak? Tek bir yerde ve mekanda olacağız. Vatandaşı eziyetten kurtaracağız. İl Genel Meclisi buradaki büroları inşallah satar" diye konuştu.

Trafik probleminin çözülmesi konusunda radikal kararlar almaya hazırlandıklarını kaydeden Belediye Başkanı Abdullah Kaptan, şunları söyledi:

"Trafik düzeniyle ilgili bize yetki geçerse ana caddeler üzerine park eden araçları kaldıracağız. Araçların sahiplerini bulamıyoruz. Vatandaş aracını kilitleyip akşama kadar ortadan kayboluyor. Belediyenin önünde park yasağı var ama nafile. Belediyenin aldığı kararlar bazen çok ağır eleştirilere maruz kalır. Vatandaşlar bizim aldığımız kararları yıllar sonra daha iyi anlayacak ve bize hak verecek. Bu yıl şehirlerarası otobüs terminali ile ilgili de projemiz var."

.
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2006 Çarşamba 15:23:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?