2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

10. Yıl Marşı hep bir ağızdan

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 67. yıldönümünde Afyonkarahisar'da törenlerle anıldı.

Sabah saatlerinde Kocatepe Parkı Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törenler, Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda devam etti.

Milli Piyango Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Akın, burada günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Şiirler, Atatürk'ün gençliğe hitabesi, gençliğin Ata'ya cevabı, Atatürk'ün askeri kişiliğinin anlatımı, "Atatürk'ün son yolculuğu" adlı sinevizyon gösterisi, Atatürk Haftası nedeniyle şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesiyle devam eden program, 10. Yıl Marşı'nın okunması ile sona erdi.

Afyonkarahisar'daki anma törenlerine, Vali Muzaffer Dilek, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halit Çakır, Cumhuriyet Başsavcısı Abdülkadir Şahin, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halim Sözbilir, Belediye Başkan Vekili Osman Kumrular, İl Emniyet Müdürü Natık Canca, daire müdürleri, askeri erkan, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

.
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2005 Perşembe 16:02:09
Güncelleme :10 Kasım 2005 Perşembe 16:07:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?