2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

165 milyara maloldu

Afyonkarahisar Valisi Muzaffer Dilek, 'her gelen kişinin öncekinin yaptığı işleri bir kenara ittiğini' belirterek, "Devlette devamlılık esastır. Önemli olan bu projelere sahip çıkılmasıdır. Ben geldiğimde, yarım kalan önceki projelere devam ettim" dedi.
Afyonkarahisar Valisi Muzaffer Dilek, tamamlanan Çevre Düzeni Planı'nı, düzenlediği basın toplantısı ile tanıttı. Acil Durum Yönetimi ve Bilgi İşlem Merkezi (ADUYBİM) Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıda konuşan Dilek, Çevre Düzeni Planı'nın tamamıyla il imkanları dahilinde yapıldığını belirterek, "Burada 17 teknik eleman bulunuyor. Proje 165 milyar liraya mal oldu. İllerin ekonomik, ticari ve sosyal açıdan gelişmeleri için, bu özellikteki planlara ihtiyaç vardır. Bu proje bir çok çalışmaya altlık olacaktır. İlk kez yapan illerden biri olma şansına sahibiz. Arkadaşlarımız profesyonelce çalıştı" diye konuştu.
Önümüzdeki günlerde çeşitli projelerin yapımına devam edeceklerini ifade eden Dilek, "Toprak planı, Dinar Organize Sanayi Bölgesi imar planı, eğitimle ilgili performans planları, il stratejik planı gibi çeşitli projeler yapılacak. Mutfağınız yoksa lezzetli yemek yapamazsınız. Gerçek anlamda bir şehir olmak istiyorsak planlama yapmamız gerekir. Her gelen kişi öncekinin yaptığı işleri bir kenara iter. Devlette devamlılık esastır. Önemli olan herkesin bu projelere sahip çıkmasıdır. Ben geldiğimde, yarım kalan önceki projelere devam ettim. Çalıştığımız teknik bir alan. Bu alanda insanların birbirini kandırması çok kolay. Bu merkezler büyük paralarla kuruluyor. Her işin mahallinde yapılması ve kamu denetimine açık olması gerekiyor. Çevre Düzeni Planı'nı ihale yoluyla yaptırsaydık 882 milyar liraya mal olacaktı. Ancak biz 165 milyar liraya mal ettik" şeklinde konuştu.

"ÖZEL TELEFONLAR AYNI MERKEZDE TOPLANACAK"
Bütün özel telefonların Haziran ayına kadar tek numarada toplanacağını kaydeden Dilek, şunları söyledi:
"Tek bir merkez olacak. Hangi numara aranırsa aransın 112 çıkacak. Komuta kontrol merkezi için ruhsat alındı. Teknik alt yapımız var. Her birimin elemanı olacak. Jandarma, polis, sağlık ekibi gibi her birime ait elemanlar bu merkezde olacak. Önümüzdeki günlerde bu merkezle ilgili ihale yapılacak. Bu proje bizim gururumuz ve onurumuz. Bu proje kendi alanında bir ilktir".
ADUYBİM Koordinatörü Aydın Güneş ise Çevre Düzeni Planı ile ilgili teknik bilgiler verdi. Projenin 3 etapta hazırlandığını kaydeden Güneş, "Çevre Düzeni Planı, konut, sanayi, tarım, turizm, ulaşım gibi sektörler ile kentsel-kırsal yapı ve gelişmeyle doğal ve kültürel değerler arasında koruma-kullanma dengesini sağlayan ve arazi kullanım kararlarını belirleyen yönetsel, mekansal ve işlevsel bütünlük gösteren sınırlar içinde, varsa bölge planı kararlarına uygun olarak yapılan, idareler arası koordinasyon esaslarını belirleyen 1/25.000, 1/50.000, 1/100.000 veya 1/200.000 ölçekte hazırlanan, plan notları ve raporuyla bir bütün olan plandır. Planın hazırlanmasında 3 jeoloji mühendisi, 3 harita mühendisi, 3 ziraat mühendisi, 3 kent plancısı, 1 bilgisayar mühendisi, 1 çevre mühendisi, 1 arkeolog, 1 ziraat teknikeri olmak üzere toplam 16 teknik eleman yer aldı. Planın bütçesi için donanım harcamaları 15 bin YTL, uydu görüntüleri temini 85 bin YTL, akaryakıt harcaması 4 bin YTL, yazılım ve eğitimler 57 bin YTL, baskı ve ciltler için 4 bin YTL harcandı" dedi.
..
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2005 Perşembe 18:47:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?