2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

31 yıl sonra madalyalarını aldılar

Kıbrıs ve Kore'de Türkiye'yi kahramanca savunan Afyonkarahisar'daki gaziler 31 yıl sonra madalyalarını aldı.

Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen törene, Vali Yardımcısı Faruk Eraslan, Belediye Başkanı Abdullah Kaptan, Cumhuriyet Başsavcısı Abdülkadir Şahin, Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Hacı Ali Tufan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Emekli Piyade Kıdemli Albay Feridun Çelenk ve çok sayıda gazi katıldı.

Burada bir konuşma yapan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Sadık Durna, Kore ve Kıbrıs'ta düşmanla çetin muharebeler yaptıklarını söyledi. Cephelerde kan döktüklerini belirten Durna, "Kimliklerimiz ise can verdi. Savaşı kazandık. Savaştan döndük ve gazi ünvanını aldık. Biz gaziler Cumhuriyetin en büyük Gazisi Mustafa Kemal Atatürk'ün yaşayan canlı temsilcisi olarak Atatürk sevdasını, vatan ve ay-yıldız sevgisini, Cumhuriyet aşkını ve Türklük tutkusunu kalbimizde kaynayan bir volkan gibi sonuna kadar götüreceğiz" dedi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Emekli Piyade Kıdemli Albay Feridun Çelenk, gazilerin kıymetinin bilinmesi gerektiğini dile getirerek, "Çocukları, torunlarını ilerde, 'Dedemiz muharebeye gitmiş. Başarılı olmuş. Madalya verilmiş' desinler. Şu ana kadar almaları gerekiyordu. Ancak şubemiz Afyonkarahisar'da geç açıldı. Gazilik ulu bir şeydir. Gazilerimizin kıymetini bilmeliyiz" diye konuştu.

Çelenk, Afyonkarahisar'daki gazilere madalyalarını takmaktan onur duyduğunu söyledi. Konuşmaların ardından, gazilere madalyaları takıldı. Gaziler tören sırasında duygulu anlar yaşadı. Törende madalyalarını alan gazilerin arasında Türkiye Muharip Gaziler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Sadık Durna da yer aldı.

.
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2005 Perşembe 13:57:43
Güncelleme :22 Aralık 2005 Perşembe 14:00:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
vatandas bayram IP: 84.226.121.xxx Tarih : 22.12.2005 19:57:29
hadi bakalim cocuklar gibi sevinin bu gun sizin gununuz. ya sormasi ayip ne isiniz vardi sizin korede yoksa kardesiniz ananiz veya baciniz ordami oturuyordu? tabi canim turkiye olmazsa emperyalistler hangi usaginin cocuklarini koreye yollayacak oyle degilmi?