30
Nisan
2024
Salı
GÜNCEL

Afyon tavuk mezarlığı

Başmakçı'da 500 binin üzerinde kanatlı hayvan itlaf edildi. Türkiye'nin yumurta borsası olarak bilinen ve 2 milyon adet tavuğun bulunduğu Başmakçı İlçesi'nde itlaf işlemleri tamamlandı. Üreticiler, kendilerine verilen talimat üzerine 1 gün susuz bıraktıkları tavuklara, daha sonra tuzlu su içirerek hayvanların kontrollü olarak ölümünü sağladı.

Çuvalların içine doldurulan tavuklar, Başmakçı Belediyesi tarafından açılan ve 4'er metre eni ve boyu olan yaklaşık 100 metre uzunluğundaki çukura gömüldü. İtlaf işlemleri sırasında İlçe Tarım Müdürlüğü yetkililerinin gerekli önlemi almadığı gözlendi. Bir yandan kireçleme çalışmaları devam ederken, diğer yandan bazı ölü tavukların toprağa tam olarak gömülmediği görüldü.

500 bin kanatlı hayvanın gömüldüğü bölgede gaz sıkışması sonucu patlama olabileceği ihtimalini göz önünde bulunduran yetkililer, toprağa kanalizasyon işlerinde kullanılan borulardan koydu. Boruların konulması ile bölge adeta bir tavuk mezarlığını andırırken, çevreye yayılan kötü kokular ise vatandaşları rahatsız etmeye başladı.

Yaklaşık 1 kilometrelik alana yayılan kokulardan rahatsız olan vatandaşlar, yetkililerin gerekli önlemi bir an önce alması gerektiğine, havaların ısınmasıyla birlikte kokunun daha da artabileceğine dikkat çekti.

.
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2006 Perşembe 13:16:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?