30
Nisan
2024
Salı
GÜNCEL

Afyon'da 19 Mayıs kutlamaları

Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, Atatürk'ü anlamanın yaşadıklarını ve fikirlerini bilmekle mümkün olduğunu belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasında yaşanan zorlukları her zaman göz önünde tutarak, 19 Mayıslar'ı onun emanetine daima sahip çıkarak kutlamalıyız" dedi. 

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Afyonkarahisar'da törenlerle kutlandı. Sabah saat 09.00'da Kocatepe Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, daha sonra Atatürk Stadyumu'nda devam etti. Protokol üyelerinin öğrencilerin ve halkın bayramını kutlamasının ardından izci grubu, Vali Muzaffer Dilek'e Türk bayrağını teslim etti. Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, kutlanan bayramın spor bayramı olduğu göz önüne alındığında, gençliği ve sporu birlikte değerlendirmek gerektiğini belirtti. Bugün sahip olunan en büyük değer olan cumhuriyetin fikren, ilmen ve bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar istediğini de ifade eden Yıldırım, "Gençlerin görevi, kendilerine verilmiş olan tüm emanetleri koruyup gözetmek, ilerletmek ve geliştirerek çağdaş uygarlıklar düzeyinin üzerine çıkarmaktır. Atatürk'ü anlamak, yaşadıklarını ve fikirlerini bilmekle mümkündür. Dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasında yaşanan zorlukları her zaman göz önünde tutarak, 19 Mayıslar'ı onun emanetine daima sahip çıkarak kutlamalıyız" diye konuştu. 

Konuşmasında gençlere de seslenen Yıldırım, "Cesaretimizi güçlendiren ve sürdüren sizlersiniz. Siz almakta olduğunuz terbiye ve kültürle, insanlık değerinin, vatan sevgisinin en değerli örneği olacaksınız. 

Türkiye Cumhuriyeti'nin özellikle bugünkü gençliğine ve yetişmekte olan çocuklarına hitap ediyorum. Batı senden, Türk'ten çok geriydi. Manada, fikirde, tarihte bu böyleydi. 

Eğer bugün Batı teknikte bir üstünlük gösteriyorsa, ey Türk çocuğu, o kabahat da senin değil, senden öncekilerin affedilmez ihmalinin bir sonucudur. 

Türkiye Cumhuriyeti, sizin gibi gençlere sahip oldukça, bu vatan ve milletin şimdiye kadar elde etmeyi başardığı tüm alanlardaki zaferlerin üzerine çok daha büyük zaferler koyabileceğinden büyük Atatürk gibi şüphe etmiyoruz" şeklinde konuştu. 

Okunan şiirlerin ardından 2005-2006 yılında spor, şiir, resim ve kompozisyon dallarındaki yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından çeşitli hediyeler verildi. Daha sonra öğrenciler, bando eşliğinde kortej yürüyüşü yaptı ve çeşitli gösteriler sundu. Stadyumu dolduran yüzlerce vatandaş, öğrencilerin sunduğu gösterilerle coşku dolu anlar yaşadı. 

Törenlere Vali Muzaffer Dilek, AK Parti Milletvekili İbrahim Hakkı Aşkar, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halit Çakır, Belediye Başkanı Abdullah Kaptan, Cumhuriyet Başsavcısı Abdülkadir Şahin, Emniyet Müdürü Natık Canca, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halim Sözbilir, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.
.
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2006 Cuma 18:49:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?