30
Nisan
2024
Salı
GÜNCEL

Afyon'da Turizm Haftası kutlamaları

Afyonkarahisar Valisi Muzaffer Dilek, Afyonkarahisar'ın sahip olduğu değerlere ve potansiyele rağmen bir turizm şehri olamadığını belirterek, "Ancak çaba gösterilirse olur. Afyonkarahisar, jeotermal kaynakları doğal ve kültürel dokusuyla turizmde ön sırada yer alabilecek iller arasındadır" dedi.

15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası dolayısıyla Kültür ve Semt Evi'nde bir tören düzenlendi. Düzenlenen törende, ilk olarak Salim Pancar İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından folklor gösterisi sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından, Acil Durum Yönetimi ve Bilgi İşlem Merkezi Koordinatörü Aydın Güneş tarafından slayt gösterisi eşliğinde Afyonkarahisar'ın genel tanıtımı yapıldı. Daha sonra Turizm Müdürü Ali İhsan Narlı, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Vali Muzaffer Dilek de yaptığı konuşmada, bazı şeyleri dile getirmezse bunu başkalarının çok yersiz bir şekilde dile getirdiğini ve emek sarf eden insanları üzdüğünü belirtti.

Afyonkarahisar'ın sahip olduğu değerlere ve potansiyele rağmen bir turizm şehri olamadığını vurgulayan Dilek, "Ancak çaba gösterilirse Afyonkarahisar bir turizm şehri olur. Afyonkarahisar, jeotermal kaynakları doğal ve kültürel dokusuyla turizmde ön sırada yer alabilecek iller arasındadır. Günümüzde güneş, kum ve deniz turizmi kadar, kaplıca, kültür, alış-veriş, dağcılık ve eko turizmi gibi ilimizde mevcut turizm alanlarının da önem kazandığını biliyoruz. Afyonkarahisar'da turizm denince; jeotermal turizmi, Frig Vadisi ağırlıklı kültür turizmi, Akdağ, Eber, Acıgöl gibi eko turizm, sucuk, kaymak ve lokum gibi yiyeceklere dayalı alışveriş turizmi öne çıkmaktadır. Ancak turizmin gelişmesi için bu potansiyellerin varlığı yetmemektedir. Bu değerler tıpkı yer altında bekleyen birer maden gibidir" diye konuştu.

Tarihi değerlerin gelecekteki turizmin dinamosu olacağını ifade eden Dilek, "Şanlıurfa Valiliği yaptığım sırasında, yapmadığım şeyleri de bana mal ederlerdi. Olumlu gördükleri çalışmalarla valiliğin çalışmalarını özdeşleştirirlerdi. Ben başkalarına haksızlık yapıldığını duyar ve bunları düzeltmek isterdim. Fakat burada gördüğüm bunun tam tersi. Yaptıklarımızı bile savunamıyoruz. Bir fırça darbesiyle herkes yapılanlara imza atmaya çok özen gösteriyor. 3 yıldır aralıksız olarak devam eden ve turizmin en önemli kaynaklarından biri olan tarihi eserlerin korunması ve yenilenmesine oğlumun eğitiminden daha çok özen gösterdiğimi bilmenizi isterim" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Türk Halk Müziği Bölüm Başkanı Servet Yaşar, Afyonkarahisar Türküleri'nden oluşan mini bir konser sundu. Konserin ardından düzenlenen "Afyonkarahisar'da Termal Turizm" konulu panelde konuşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Melih Yurter, var olan kültürel değerlerin restore edilerek kullanılabilir hale getirilmesinin turizm açısından yararlı olacağını belirterek, "Kongre turizmini ilimize getirmemiz lazım. İlimiz, pek çok yere eşit ve yakın mesafededir. İzmir Yolu'nda 2 bin kişilik kongre salonu için projemiz hazır ve gerekli yerlere sunuldu. İş ve İşçi Bulma Kurumu'na 30 binden fazla işsiz kayıtlıdır. Bu işsizlerimiz turizm sektörüne kazandırılabilir" dedi.

Ticaret Borsası Başkanı Hakkı Oruç ise, Afyonkarahisar'da ruhsatlandırılması tamamlanmış 3 tesis bulunduğunu kaydederek, "22 adet tesis ruhsatlandırılma aşamasındadır. Bir adet tesisin de inşaatı devam etmektedir. Fizibilite ve yatırım çalışması devam eden 6 işletme vardır. Tanıtım çok önemlidir. Bu nedenle tanıtım amacıyla çeşitli broşürler, kitapçıklar bastırılmalıdır. Havaalanının, tarifeli uçuşlara açılması gerekir. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'na kayıtlı vatandaşların da bu tesislerden faydalanabilesi sağlanmalıdır" ifadelerini kullandı. Panelin ardından, Frig Vadisi fotoğraf sergisi açıldı. Turizm haftası etkinlikleri, düzenlenen kokteyl ile sona erdi.

.
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2006 Salı 18:04:31
Güncelleme :18 Nisan 2006 Salı 18:17:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?