30
Nisan
2024
Salı
GÜNCEL

Afyonkarahisar'da 1 Mayıs kutlamaları

Demiryol-İş Sendikası Afyonkarahisar Şube Başkanı ve Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, 1 Mayıs'ın gerçek sahibinin başta çalışanlar olmak üzere demokratik sivil toplum örgütleri olduğunu belirterek, "Bu dayanışma gününün gerçek amacı dışında kutlanmasına şiddetle karşıyız" dedi. 

Sloganlar atarak pankartlarla Cumhuriyet Meydanı'na gelen sendika ve sivil toplum örgütleri üyeleri, burada basın açıklaması yaptı. KESK İl Temsilcisi ve Eğitim-Sen Şube Başkanı Ahmet Koşar, konuşmasında hükümeti eleştirdi. Daha sonra bir açıklama yapan Demiryol-İş Sendikası Afyonkarahisar Şube Başkanı ve Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu ise, 1 Mayıs'ın ülkesi, milliyeti, etnik kökeni, siyasal görüşü, dini mezhebi, ana dili, mesleği, cinsiyeti, yaşı ne olursa olsun bütün çalışanların ekmek-barış-özgürlük-iş ve demokrasi için meşru, demokratik yollardan birlikte mücadele ettikleri ve bu mücadelenin meyvesini aldıkları gün olduğunu belirtti. 

1 Mayıs'ın tüm çalışanların olduğu kadar işsizler ordusunun, ürünü para etmeyen köylünün, karın tokluğuna çalıştırılan çırakların, dertlerini ve sıkıntılarını dile getirme günü olduğunu ifade eden Uslu, "1 Mayıs, günde 12-14 saat çalışan işçiye asgari ücretin altında ücret ödeyen, hakkını arayan işçiyi işten çıkartan, sigorta primini ödemeyen, sigortasız işçi çalıştıran, işçi sağlığı ve iş güvenliğinin uygulanmasını yok sayan sisteme karşı dayanışma günüdür. 1 Mayıs'ın gerçek sahibi başta çalışanlar olmak üzere, demokratik sivil toplum örgütleridir. Bu dayanışma gününün gerçek amacı dışında kutlanmasına şiddetle karşıyız" diye konuştu. 

Basın açıklaması sırasında "Yaşasın özgürlük mücadelemiz", "Katil ABD, işbirlikçi AK Parti", "Gün gelecek devran dönecek, AK Parti halka hesap verecek" sloganları atan grup, sık sık konuşmaları böldü. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri açıklamanın yapıldığı Cumhuriyet Meydanı'nda geniş güvenlik önlemleri aldı. Grup, açıklamaların ardından sloganlar eşliğinde olaysız şekilde dağıldı.
.
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2006 Pazartesi 15:37:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?