30
Nisan
2024
Salı
GÜNCEL

Afyonkarahisar'da İnternet Haftası etkinlikleri

Afyon Kocatepe Üniversitesi tarafından, internetin Türkiye'ye gelişinin 13. yıldönümü nedeniyle düzenlenen "İnternet Haftası 2006" etkinlikleri başladı.

Ahmet Necdet Sezer Kampüsü 1. Eğitim Binası Abdullah Kaptan Konferans Salonu'nda yapılan açılış töreni, Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin bilişim faaliyetlerini anlatan "Bilgi Toplumuna Doğru" adlı tanıtım filminin izlenmesi ile başladı. Filmin ardından konuşan Rektör Yardımcısı ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nalan Bayşu Sözbilir, bilimsel, teknolojik, ekonomik, dolayısıyla toplumsal gelişimin temelinde bilginin ve bilgiye kolay erişimin yer aldığı bilinciyle bu haftaya özel bir önem verdiklerini söyledi. Küreselleşen dünyada, bilgi akışı ve bilgiye erişimin internetle çok daha kolay hale geldiğini dile getiren Sözbilir, "Bu gerçekten hareketle, üniversitemizde bilgi teknolojilerine yaptığımız yatırımı da her geçen gün artırarak sürdürmekteyiz" dedi. Sözbilir, bilişim teknolojilerinin kullanılması, personel ve öğrencilerin bilgisayar teknolojilerinden en verimli şekilde yararlanması, gereksinim duyulan donanım ile yazılımların hazırlanması kapsamında üniversitemizde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında da bilgiler verdi.

Açış konuşmasının ardından, Sözbilir ve Türkiye Bilişim Derneği 2. Başkanı Önder Özdemir, AKÜ Rektörlüğü tarafından geliştirilen bir proje kapsamında daha önce yapılan sınavda başarılı olan Afyon Kocatepe Üniversitesi idari birim yöneticilerine ECDL sertifikalarını verdi. Sertifika takdim töreninin ardından tüm konuklar, öğrencilerin ve personelin katılımı ile internet doğum günü pastası kesildi.

"İnternet Haftası 2006" etkinliklerinin ilk gününde Türkiye Bilişim Derneği 2. Başkanı Önder Özdemir "Dünden Bugüne Türkiye Bilişim Derneği", ECDL Türkiye Genel Müdürü Ayhan Gürel, "Türkiye'de ECDL", Bilgi İşlem Daire Başkanı Uzman Hasan Akkoç "Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin Bilişim Altyapısı", TÜRKOM Kurumsal İş Geliştirme Müdürü Bülent Dökümcü "İnternet Güvenliği", HP Çözüm Ortağı Murat Tepeli "HP Veri Depolama Ağı Çözümleri ve Serverlarda Yeni Teknolojiler", KAVİ Bilgisayar Satış Müdürü Ercan Bizsel de "Ağınız Ne Kadar Güvenlik-Kurumsal Yedekleme Çözümleri" konulu birer konuşma yaptı.
"İnternet Haftası 2006" etkinlikleri 12-19 Nisan tarihleri arasında AKÜ'nün çeşitli birimlerinde yapılacak etkinliklerle devam edecek. Etkinlikler süresince yapılacak çekilişlerle de öğrencilere, sponsor firmaların armağanları dağıtılacak.

.
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2006 Perşembe 11:15:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?